Svi znamo za film “Prohujalo sa vihorom” (Gone with the Wind), bez obzira na to jesmo li ga gledali ili ne. Radnja sjajna, glumci takođe, a kraj koji smo slutili, ali nismo verovali da se može dogoditi.

gonewiththewind1 Prohujalo sa vihorom: Ova priča nema srećan kraj

Ljubavna priča bez hepienda

Vivijen Li (Vivien Leigh) u ulozi razmažene Skarlet O’Hare (Scarlett O’Hara). Klasična priča o tome kako je ona najpopularnija među svim devojkama, a dopada joj se onaj koji će oženiti neku drugu. Ipak, ona ne preza ni od čega da dođe do cilja. Tokom celog filma vidimo kako gubi drage ljude, a ništa ne preduzima da bi sačuvala one koji su i dalje pored nje. Čak ni gubitak deteta nije mogao da je opameti. Onda, kada očekujemo da će shvatiti da voli svog muža Reta Batlera (Rhett Butler), koga igra markantni Klerk Gejbl (Clark Gable), dogodi se nešto potpuno neočekivano. On je napušta. Tek tada shvata šta je uradila.

Dakle, malo razmišljajte ukoliko ne želite da završite kao glavna junakinja – sami. Sebičnost i samoživost veoma su opasne stvari. Učine vas slepima, pa onda ne vidite ni ono što je nacrtano.


Ivana Vukić se školuje za posao novinara. Jedna je od retkih koja obožava svoju buduću profesiju. Ne može da zamisli dan bez ljubavi, dragih ljudi, svog hrčka i fakulteta. Nadahnjuje je muzika Yann-a Tiersen-a, drame Biljane Srbljanović i dokumentarci. Želja joj je da jednog dana osnuje humanitarni fond i da stekne toliko iskustva kako bi definisala životnu filozofiju poput one Meše Selimovića u knjizi “Derviš i smrt”. “Čovek je proklet i žali za svim putevima kojima nije prošao.”

Comments