Svake godine pojavljuju se novi skincare trendovi, a već sada možemo da naslutimo koji inovativni proizvodi za negu kože u 2024. će biti pravi hit narednih meseci. Zahvaljujući podacima britanske kozmetičke kompanije Beauty Pie, uspeli smo da saznamo šta su korisnici najviše pretraživali tokom prethodnog perioda. Reč je o novim, najsavremenijim sastojcima i formulama za negu kože za koje, možda, do sada niste čuli.

Kakve rezultate daju? U nastavku vam otkrivamo najbolje skinare preparate, ali i kome su tačno namenjeni.

Novi skincare trendovi: Beauty proizvodi za negu kože u 2024. godini

Ektoin

Kompanija Beauty Pie je uradila analizu pretraga svoje veb-prodavnice i primetila da je u poslednje vreme znatno povećano interesovanje za skincare sastojak po imenu ektoin. To je zapravo prirodna supstanca, izolovana iz bakterije koja preživljava u ekstremno slanim, alkalnim jezerima Egipta, i kao odgovor na ove uslove, bakterija stvara hidratacioni sloj, odnosno, zaštitnu barijeru na površini kože. Ektoin jača kožnu barijeru, smiruje upale, štiti kožu od oksidativnog stresa, kao što je UV zračenje, i ujedno pruža hidrataciju.

Adaptogeni

Ženšen i ašvaganda su najpoznatiji adaptogeni – biljke koje se suprotstavljaju stresu. Upravo iz tog razloga počele su da se koriste kao ključni sastojci za negu kože. Beauty Pie je otkrila da je, za čišćenje lica, jedan od najtraženijih proizvoda ulje od ženšena.

Najpoznatiji biljni adaptogeni su novi trend u skincare industriji, jer smanjuju upalu i pomažu koži u održavanju ravnoteže. Proizvodi na bazi ovih biljki smanjuju vidljivost pora i crvenila, popravljaju teksturu kože i uspostavljaju balans.

pexels karolina grabowska 4239017 1 Skincare trendovi koji će obeležiti 2024: 5 najpopularnijih sastojaka za negu lica

Peptidi

Peptidi se već godinama koriste u beauty industriji kao vodeće anti-age sredstvo za popravljanje tonusa kože i zaglađivanje finih linija i bora. Ali, postoji više različitih vrsta peptida, te možemo očekivati da će ovaj preparat biti popularan i u 2024. godini.

Zahvaljujući inovacijama, razvijene su različite formulacije peptida koji se koriste za stimulisanje proizvodnje kolagena i elastina – strukturnih proteina čiji nedostatak dovodi do starenja kože. Najnovija generacija peptida ne pomaže samo kod sitnih bora, već efikasno podmlađuje. 

Hipohlorasta kiselina 

Još jedan sastojak koji izaziva veliko interesovanje, sudeći prema analizi trendova Beauty Pie kompanije, jeste hipohlorasta kiselina. Ona ima antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, i deluje veoma umirujuće na kožu.

Hipohlorastu kiselinu naše telo samostalno proizvodi, a u oblasti kozmetike predstavlja višenamenski sastojak za negu kože koji veoma brzo i efikasno uništava bakterije na površini kože. Na taj način sprečava pojavu crvenila, upala i infekcija.

Glicerin

Još jedan sastojak koji se već dugo koristi u nezi kože, ali koji, u poslednje vreme, dobija sve više pažnje jeste glicerin. Koristi se za poboljšanje kvaliteta kože, kao i njenu hidrataciju.

Zbog male molekularne težine, glicerin prodire dublje u kožu i samim tim pomaže u poboljšanju apsorpcije drugih sastojaka za negu lica. Ujedno, čini kožu elastičnom i štiti je od spoljnih uticaja. Posebno je namenjen suvoj koži, kao i tokom zimskog perioda.

Pročitajte i ovo: 6 najvažnijih skincare sastojaka za negu kože tokom zime

Naslovna fotografija: pexels.om

Kristina Page

Comments