5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

1/3

Kad beba uđe u vaš život, sve se menja. Naročito za ženu, koja obično ostaje kod kuće na porodiljskom odsustvu, da se stara o detetu, dok muškarac obično nastavlja da radi i uzima učešće u staranju o bebi tek uveče. Ritam života se menja, bebine potrebe su urgentne i uglavnom zavise od majke, koja treba da se snaže u novoj ulozi. Majčinstvo obuzima i oduzima – mlada majka ima problem da se oseća kao žena, supruga, ljubavnica i partnerski odnos se menja na mnogo načina (dobrih i loših) koje niko od supružnika nije očekivao.

Ostaješ sama sa bebom

Veći deo dana provodiš sama sa bebom, a osim brige o detetu, treba spremiti neku hranu, otići do prodavnice, raskrčiti lom, ubaciti veš u mašinu – od tvojih rituala ispijanja kafe i čitanja, nema ništa. Beba je u svakom trenutku uz tebe, a kad zaspi, ne znaš koliko će to potrajati i ne možeš da se opustiš. Jedva čekaš da partner dođe s posla, da možeš najzad da odeš u kupatilo.

Družite se u kuhinji

Kad beba najzad zaspi, vreme je za vas dvoje – možete da popijete kakao za stolom u kuhinji, dok usput pereš sudove, vadiš povrće da se odmrzne za sutra, prokuvavaš bočice i cucle i bacaš pogled na TV (a uspela si i kosu da opereš). Shvati ove trenutke kao jedinu vrstu dejta koju ćete zadugo imati. To znači možda godinama, ako nemate nekog ko može da pričuva dete da biste vi izašli u restoran.

Mrziš partnera što spava

Veliko iskušenje za vaš odnos. Nespavanje je uobičajena pojava dok beba ne ustanovi neki ritam koji možeš da pratiš, a to može da potraje. Osim toga, ti se budiš na svako meškoljenje bebe u krevecu, a on jednostavno ne čuje ništa, spava kao top. Intenzivno mu zavidiš, a često osećaš da bi ga najradije zadavila, što može da bude tako isključen i bezbrižan. Ovo grozno osećanje usamljenosti u majčinstvu mnogo je opasnije nego što izgleda – duboko u sebi osećaš se izdano i prevareno, jer to nije ono kako si ikada htela da se osećaš pored svog muža – sama, ostavljena da nosi sve najnapornije i najteže, kao da je to sasvim prirodno. Osim što jeste.

Authentic L♡VE by @annis.art

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Editors choice