Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Promene u odnosu (na koje niste spremni) kad dođe beba

Promene u odnosu (na koje niste spremni) kad dođe beba

1/3

Kad beba uđe u vaš život, sve se menja. Naročito za ženu, koja obično ostaje kod kuće na porodiljskom odsustvu, da se stara o detetu, dok muškarac obično nastavlja da radi i uzima učešće u staranju o bebi tek uveče. Ritam života se menja, bebine potrebe su urgentne i uglavnom zavise od majke, koja treba da se snaže u novoj ulozi. Majčinstvo obuzima i oduzima – mlada majka ima problem da se oseća kao žena, supruga, ljubavnica i partnerski odnos se menja na mnogo načina (dobrih i loših) koje niko od supružnika nije očekivao.

Ostaješ sama sa bebom

Veći deo dana provodiš sama sa bebom, a osim brige o detetu, treba spremiti neku hranu, otići do prodavnice, raskrčiti lom, ubaciti veš u mašinu – od tvojih rituala ispijanja kafe i čitanja, nema ništa. Beba je u svakom trenutku uz tebe, a kad zaspi, ne znaš koliko će to potrajati i ne možeš da se opustiš. Jedva čekaš da partner dođe s posla, da možeš najzad da odeš u kupatilo.

Družite se u kuhinji

Kad beba najzad zaspi, vreme je za vas dvoje – možete da popijete kakao za stolom u kuhinji, dok usput pereš sudove, vadiš povrće da se odmrzne za sutra, prokuvavaš bočice i cucle i bacaš pogled na TV (a uspela si i kosu da opereš). Shvati ove trenutke kao jedinu vrstu dejta koju ćete zadugo imati. To znači možda godinama, ako nemate nekog ko može da pričuva dete da biste vi izašli u restoran.

Mrziš partnera što spava

Veliko iskušenje za vaš odnos. Nespavanje je uobičajena pojava dok beba ne ustanovi neki ritam koji možeš da pratiš, a to može da potraje. Osim toga, ti se budiš na svako meškoljenje bebe u krevecu, a on jednostavno ne čuje ništa, spava kao top. Intenzivno mu zavidiš, a često osećaš da bi ga najradije zadavila, što može da bude tako isključen i bezbrižan. Ovo grozno osećanje usamljenosti u majčinstvu mnogo je opasnije nego što izgleda – duboko u sebi osećaš se izdano i prevareno, jer to nije ono kako si ikada htela da se osećaš pored svog muža – sama, ostavljena da nosi sve najnapornije i najteže, kao da je to sasvim prirodno. Osim što jeste.

Authentic L♡VE by @annis.art

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Editors choice