Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Proslava Nove, 5772. godine na Kolarcu

Proslava Nove, 5772. godine na Kolarcu

Toplo jesenje veče i gužva ispred Kolarca. Elegantni, dobro raspoloženi ljudi okupili su se u četvrtak, 22. septembra, da proslave jevrejsku Novu godinu. Starije gospođe sa biserima poziraju fotoreporterima, a poneki gospodin sa zanimljivom kravatom prelistava program.

Na repertoaru do desetominutne pauze delo Maksa Bruha – Kol Nidrej za violončelo i orkestar, Molitva za violončelo i gudački orkestar Ernesta Bloha i Emek, Marka Lavria.

Posle pauze publiku je zabavio energičniji i veseliji zvuk dela Bili Kid, svita Arona Koplanda i Amerikanac u Parizu Džordža Geršvina.

S obzirom na to da je u našoj zemlji nemoguće postići bilo šta dok se ne izađe na ulicu i članovi Beogradske filharmonije su nedavno skupe instrumente izneli u centar grada. Ozbiljna muzika širila se Silikonskom dolinom i podsećala mlade da postoji i drugačiji vid zabave u našem glavnom gradu.

I akcija je urodila plodom! Da li zbog toga što mladi beogradski blejači pretpostavljaju da će biti primećeni na kulturnom događaju – a to je sada u modi ili je porukom “Hvala što ne dolazite“ probuđen čuveni srpski inat, pa su svi pohrlili. Ipak, bilo je lepo videti mlada i lepa lica na ovom, prvom koncertu, u ciklusu novogodišnjih koncerata ove sezone.

Gospodin Tasovac pozdravlja sve prisutne i želi svima srećnu novu 5772. godinu.

MG 7052 picnik Proslava Nove, 5772. godine na KolarcuIvan Tasovac pozdravlja prisutne

Izraelski umetnici – dirigent Amos Talmon i čelista Aleksandar Kaganovski na početku su izvođenjem dela Kol Nidrej, neke od prisutnih toliko raznežili da nisu uspeli da zadrže suze.

Osećanja su se menjala, muzika je publiku vodila od suza do smeha, onda opet od očaja do pronalaska nade.

Neki su pokušavali da se sete u kom filmu čuli neko delo. Drugi su raspravljali da li je delo Džordža Geršvina – Amerikanac u Parizu u jednoj epizodi crtaća Tom&Jerry ili nije.

MG 7055 picnik Proslava Nove, 5772. godine na KolarcuElegantni violinisti

Na kraju, gromoglasni aplauz pokazao je da se program zaista svima dopao. Svi su komentarisali da su se opustili i kako se ošećaju rasterećeno i energično.

Preporučujem svima da odu! Nebitno je koju muziku slušate. Garantujem vam da ni Ceca, ni Van Buuren, ni RHCP, Nirvana, ni Vlado Georgijev neće probuditi osećanja na način na koji to može ova, “ozbiljna muzika“.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Editors choice