Prvi “Beogradski festival slatkiša” biće održan od petka do nedelje, od 24. do 26. aprila, ispred Delta City-ja, a čitav plato, veličine više od 2000 kvadrata, biće preuređen u pravo “slatko carstvo” u kome će posetioci imati priliku da uživaju u najukusnijim poslasticama, kreativnim radionicama, ali i stručnim predavanjima poznatih kuvara.

U okviru Festivala biće održan i profesionalan program za poslastičare “Gastromag professional” koji će se sastojati iz edukativnih predavanja i radionica za profesionalne poslastičare i posetioce, ali i takmičenja za “Najbolji hotelski desert” i “Najbolji restoranski desert”.

Svetska zvezda u ulozi sudije

Ekskluzivni gost festivala biće svetska zvezda Martin Čifers, predsednik “Britanskog pastry tima” i jedini poslastičarski šef koji je dva puta pobedio na prestižnom takmičenju “European Pastry World Cup”. Njegova biografija je impresivna – već 28 godina se bavi kulinarstvom, osvojio je veliki broj internacionalnih nagrada, a iskustvo je stekao vodeći kuhinje luksuznih hotela u Londonu, Dubaiju, Singapuru i drugim svetskim metropolama. Na Festivalu u Beogradu će imati ulogu sudije i ocenjivaće takmičenje šefova kuhinja i najpoznatijih poslastičara Beograda.

Martin Chiffers Prvi Beogradski festival slatkiša ispred Delta City ja
Comments