Da je Beograd svet, stanovnici, posetioci i ljubitelji našeg grada spoznaju iznova uz kreativni, preduzetnički i humani naboj koji se ispoljava u našim ljudima.

Mladi Beograda uveli su Beograd u konkurenciju svetskih gradova za Samit “Jedan svet mladih” (One Young World) 2017/2018, koji je po broju zemalja učesnica odmah posle Olimpijskih igara.

U slučaju da Beograd pobedi, ovaj Samit poznat i kao “Davos za mlade” okupide u našem gradu i državi 1500 mladih lidera iz 190 zemalja sveta, predstavnike Fortune 500 kompanija, 200 novinara najelitnijih svetskihmedija i 30 lidera današnjice uključujudi Boba Geldofa, Kofi Anana, Arijanu Hafington, Ričarda Brensona, bivše predsednike sveta, Džejmija Olivera, Borisa Bekera i dr.

Speed Date with One Young World Prvi susret One Young World a sa Beogradom

Kruna dosadašnje kandidature Beograda i 1000 sati volonterskog rada udruženja Jedan svet mladih Beograd je poseta četvoročlane delegacije iz Londona koja de obidi i konkurentske gradove: Bogotu i Hag. Beograd će predstaviti da je svetski grad za mlade i na događaju u Mikser House-u 26. avgusta kulturno-umetničkim programom AKUD-a Lola i speed dejtingom sa mladim liderima u sferi kreativnih industrija, sporta i preduzetništva.

exaff oneyoungworld1 Prvi susret One Young World a sa Beogradom

Do sada projekat su kroz serije sastanaka i pisma podrške podržali Kabinet Predsednika Vlade Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Privredna komora Srbije, Sekretarijat za privredu Grada Beograda, Švajcarska ambasada u Beogradu, EXIT Fondacija, Fondacija Novak Đokovid, mnogobrojne kompanije i preduzetnici iz regiona, kao i preko 30 drugih partnera.

Tim Jedan svet mladih Beograd ozbiljno se priprema da pobedi i pridruži prethodnim gradovima domadinima od 2009. godine: Londonu, Cirihu, Pitsburgu, Johanesburgu, Dablinu, Bangkoku (2015), Otavi (2016).

Posetite Facebook stranicu projekta kao i Twitter profil.  Kako Vam se dopada zvanični video kandidature Beograda? Vidimo se i 26. avgusta u Mikser Hausu od 18.30 časova.

Comments