16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

U mudrijaškim knjigama koje razotkrivaju tajne muško-ženskih razlika i odnosa, to vam je onaj princip lastiša. Nateže se, udaljujući se sve više, a kad olabavite, napetost nestane. Ako ga vučete, on se otima, ako ga pustite, miruje. A ako se lastiš pokida i on se ispali direktno u slobodu, a vi ništa… e pa, dešava se da se onda vrati. Zato što:

– Možda je mislio da najviše voli svoju slobodu, a onda je shvatio da je izgubio nešto mnogo bolje. Pa traži drugu šansu.

– Otišao je da radi šta hoće, u čemu ste ga sputavale, a onda se ispostavilo da uopšte ništa ne može da uradi. Sa vama bar zna na čemu je.

– Nije sposoban da podnosi emotivni pritisak, zahteve i obaveze u vezi. I to mu je jedno peti put da poblesavi i ode. A onda se vrati kao nov.

– Postigao je šta je hteo, isterao kera, smirio se. Vi ste mu sigurni. Do sledeće prilike.

– Slabić je. Ne zna šta hoće. I sebičan je. Nedostajali ste mu i on se, eto, vratio. Ako vi to tumačite pogrešno, vaša stvar.

Šta uopšte znači pustiti ga da ode? Možda ste zrela osoba, pa poštujete njegovu odluku, a niste prepoznali njegovu nesigurnost i potrebu da malo dramite, da bi video koliko vam je stalo. To onda govori o tome da on nije zrela osoba. Kako uopšte ne pustiti nekoga ko hoće da ode? Ucenjivati ga, praviti scene? Rade žene to. Valjda to spada u onu čuvenu žensku manipulaciju, koja podrazumeva da su muškarci nezreli i da ih ne treba pustiti da donose tako važne odluke.

A šta ćete vi sa nezrelim muškarcem? Da stalno razmišljate i taktizirate, da stalno manipulišete i zadržavate ga uz pomoć trikova?

tumblr luiqunSJpa1r63uhxo1 1280 Pustiš ga da ode, a on se vrati

Može, dok je odnos igra u kojoj učestvujete samo vas dvoje. Šta ćete ako stvari postanu ozbiljne? Ako zatrudnite? Pa vam sva energija bude potrebna za pravi život? Kako ćete se osloniti na nekoga umesto koga morate da razmišljate o svemu? Gde je tu odnos, ravnopravnost, poverenje, pripadnost, tolerancija? Te dosadne, zrele osobine postanu neophodne u suočavanju sa ozbiljnim životnim izazovima, pre ili kasnije.

Dakle, pravo pitanje nije zašto ste ga pustili da ode, nego, zašto ste ga primili kad se vratio?

– Voleli ste ga i poštovali sve vreme i verujete da se on dozvao pameti, da je shvatio da ne želi da vas izgubi i da će od sada biti stabilan i neće vas ponovo ostavljati?

– Niste u međuvremenu sreli nikog boljeg i pouzdanijeg, a ne želite da budete sami?

– Iskoristili ste pauzu, pa ste uleteli u neke varijante, shvatili da to nije to i da treba da se držite onog što poznajete?

– Nije mu to prvi put. Tako on funkcioniše. Opet će da ode i opet da se vrati. Hoće li vam to dosaditi?

– Sad je vaš i sad će da plati. Došlo je vaših pet minuta, da mu se osvetite?

Svako ima svoje razloge i motive. Koliko su pravi ili pogrešni, pokazaće se. Možda se pokaže kad već bude kasno za igre i kad životni izazovi postanu teški i ozbiljni.

Ipak, ne zaboravite ljubav i nežnost.

Izvor fotografije: dariazaytseva.com


Aleksina Đorđević

Editors choice