Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Da li volite da jedete hranu koja je uzgojena na samo tri minuta od vašeg stola? Povrće i voće tek ubrano iz bašte svakako ima drugačiji ukus od onog na koji ste navikli.

Napravite predah od užurbane svakodnevice i oporavite svoj organizam od brze i nezdrave hrane koju svakodnevno konzumirate.

Krenite put ukusa! Na putovanje koje će prijati svim vašim čulima. Ovde ćete se i odmoriti, ali i uživati u ukusnim jelima, pripremljenim od namirnica koje su uzgajane u domaćim baštama.

Bohol Bee Farm, Filipini

Nalazi se na niskoj litici iznad kristalno čiste vode. Ovo je savršeno mesto između okeana i džungle gde ćete uživati u mnogobrojnim blagodetima.

Između ostalog, poznato je i kao vazdušna banja. S obzirom na to da je ovo farma pčela, konstantno ćete čuti njihovo zujanje, ali i uživati u svežem medu u baštama u kojima se serviraju obroci.

panglao island bohol bee farm 5 Put pod noge: Okrepite i telo i duh

Glenburn Tea Estate, Indija

Ukoliko ste ljubitelj čaja, ovo je mesto na kom želite da budete! Na ovom luksuznom imanju nalaze se bungalovi sa širokim verandama i salonima koje gledaju na Himalaje.

Ovde ćete uživati u zelenim poljima, učiti o tome kako se čaj priprema i posetiti lokalna sela u kojima se čaj bere.

Vaš boravak ovde biće i društveno koristan, jer ovo odmaralište pomaže lokalne škole i biblioteke.

India Glenburn Water Lily Bungalow Put pod noge: Okrepite i telo i duh

Sarinbuana Ecologe, Indonezija

Odsednite u bungalovima od bambusa i kućicama na drvetu čije terase gledaju na farme hrane, u kojima se uzgaja kakao, kokosov orah i voće iz džungle.

Nemojte se iznenaditi ukoliko majmunčići dođu da vas pozdrave, a u međuvremenu možete učiti indonežanski jezik, učiti o njihovoj kulturi i umetnosti, voziti bicikl do pirinčanih polja ili gledati igrače u seoskim hramovima.

Sarinbuana Put pod noge: Okrepite i telo i duh

Eumelia Organic Agrotourism Farm & Guesthouse, Grčka

Ovo je antičko uzgajalište maslina, gde svaka kućica za odmor ima i svoju privatnu baštu. Odmarajte se u udobnoj i luksuznoj vili, ili se prijavite za časove joge, pravljenja sapuna ili jahanje konja.

Ukoliko ste voljni, možete i pomoći u berbi maslina, grožđa, badema i začina… a i ne morate, možete samo uživati u njihovom ukusu.

eumelia organic agrotourism Put pod noge: Okrepite i telo i duh

Bel Campo, Belize

Ukoliko se odlučite za ovu destinaciju, odabrali ste šetnju kroz puteve čokolade i šećerne trske. Možete uzeti i kajak i ploviti rekom Rio Grande, ili ostati u smeštaju i uživati u pogledu na majmunčiće i tukane koji su vam nadohvat ruke.

AwxjXwZ5ZPkcoJSaMKZipUWiMUIwqP9jpz9jMKW0nJImYmV4AGRipUWipP0lZGN4Al0kZmZ3ZwtjZQV3YKAlLl5dpTp Put pod noge: Okrepite i telo i duh

Xandari, Kosta Rika

Nalazi se na plantaži kafe, a nudi i staze kroz bašte, bazene i letnjikovce. Ovde ćete naučiti mnogo o uzgoju kafe, ali i uživati u njenom ukusu dok u spa centru idete na razne okrepljujuće tretmane.

Pored mnogih ekoloških inicijativa, svaki gost bi trebalo da zasadi drvo pre nego što napusti odmaralište.

desc 4 Put pod noge: Okrepite i telo i duh

Lenka Gatić

Editors choice