Da nije Fejsbuka, ne znam kako bi se uopšte i upoznavali i ugovarali šeme. Morali bismo da se družimo, da se krećemo i srećemo. Ovako, sve može iz fotelje.

Kao u onoj pretećoj reklami za telešop, koja kaže: “Kako ćete danas kupovati? Kupovaćete iz vaše fotelje!” Kad se pre mnogo godina pojavio telešop, neki su bili skeptični, neki oduševljeni, a ja sam bila zastrašena. Ali ja volim da obilazim prodavnice pola dana! Da krenem u potragu za tiganjem za palačinke i vratim se kući sa šarenim pamučnim hulahopkama koje su prošle sezone bile duplo skuplje, pakovanjem za kosu od pola kila upola cene i pincetom, sve zajedno još uvek jeftinije od tog tiganja, k’o da je od zlata. Volim i samo da obilazim prodavnice, isprobavam, biram, razgledam i na kraju kupim kilo jabuka, tek da se ne vratim praznih ruku.

U elektronskoj ponudi dobijete tačno ono što ste naručili, mada često ispadne da to uopšte nije tako praktično, tako veliko, lako za održavanje i lepo, kao što vam je izgledalo na reklami.

E isto vam je kad preko četa ugovarate seks. Pazarite iz fotelje. Gledate fotografije. Na nekima je ponuda prikazana iz najboljih uglova. Vidite osmeh, oči, figuru, mišiće. Ali nemate pojma koliko je visok i kakav mu je glas. U svakom slučaju, ako dođe do toga da se sretnete, iznenadite se. Možda prijatno. A možda baš i ne.

veza sa četa Radosti četa: Naručivanje seksa iz fotelje

Muškarci koji sa vama flertuju na četu, vrlo brzo će postati vrlo konkretni, pa će dvosmislice i duhovite primedbe postati nedvosmislice, na koje možda niste spremni da odgovorite. Razmena informacija dopunjuje sliku, ali možda baš niste hteli da znate da on preferira pozu 69 ili da mu opisujete svoju intimnu frizuru.

Privlačnost flerta gubi se u detaljisanju. Jer ako četujete i flertujete sa otvorenom mogućnošću da se dogovorite za nešto konkretno, ipak ne možete unapred da se dovoljno pripremite za susret uživo. Suvišno je imati saznanje o tome šta neko voli ili ne voli u krevetu, osim ako nas to saznanje ne dovodi do toga da se predomislimo, iako smo bili veoma zainteresovani. Možda nam se sviđa što je neko pismen, ali nas brine to što bi voleo da nas vidi u halterima – mislim, ko ne bi, ali možda je u pitanju fetiš?

Najveća verovatnoća čet flerta koji prerasta u pregovore za seks, jeste da će ostati nerealizovan. Ničim se niste obavezali, ako ste sa nekim razmenjivali vruće rečenice, gledali mu slike i pokazali interesovanje. Uostalom, ako dovoljno odugovlačite, da biste bili sigurni, najverovatnije će se u priči pojaviti nešto što će vas ohladiti i odbiti.

Najbolje kod preliminarnih seks pregovora putem četa, jeste što skraćuju put od upoznavanja do razočarenja. Na bezbednoj distanci možete da se opustite potpuno, da se naprimate i naložite skroz i da se isto tako ohladite u sekundi, zbog nečeg što se odjednom pojavi kao kontraindikacija.

Na neki način, razmenili ste seksualnu energiju, osetili se poželjno, razigrano, slobodno i bezobrazno, ali ni u jednom trenutku niste zaista izgubili kontrolu. I to je ono zbog čega se osećate dobro.

Ono što je bezveze je što to nema veze sa susretom.

Reči su reči, imaju svoju draž i moć i energiju. Od razmene reči do razmene dodira, put može da bude vrlo kratak. Ali koža uz kožu, to je nešto sasvim drugo. Zahteva drugu vrstu percepcije i hrabrosti. Kad se toga setite, lako je odustati i ostati samo na rečima.

Pročitajte još:

Imaju li budućnost veze sa Fejsbuka

Aleksina Đorđević

Comments