rasp 300x225 Rasprodaje u februaruNapokon smo zakoračili u mesec februar i možemo zvanično da kažemo da su dani zimskih rasprodaja skoro odbrojani. Ostalo je još svega nedelju ili dve, u zavisnosti od svake radnje pojedinačno, da se zimske stvari prodaju i zamene novim, prolećnim kolekcijama. Što znači da vam je ovo prava šansa da ugrabite nešto od onoga što je ostalo na policama po izuzetno povoljnoj ceni. U nekim slučajevima je čak bolje reći po realnoj ceni. Većina radnji trenutno daje popuste u rasponu 50%-70%. Možda će vas obradovati činjenica da radnje nisu toliko opustošene kao prethodnih godina. Razlog tome je pad kupovne moći stanovništva, oslabljen dinar, to što su ljudi tokom praznika trošili i šta imaju i šta nemaju, pa se sad dugovi vraćaju i tako dalje. Ono najvažnije što možemo zaključiti iz navedenog jeste da ove sezone postoje veće šanse da se ono što ste tokom sezone želeli da kupite ali niste, jer je bilo previše skupo, nalazi još uvek u radnji!

Sve radnje u Beogradu trenutno daju neki veći popust. Neke među njima su Mango (70%), Accessorize (70%), Diesel (70%), Brankodeks (60%-70%), Terranova (70% odnosno finalna rasprodaja), Calliope (70%), Nicola’s (60%), Intimissimi (50%), Calzedonia (50%), P.S. fashion (70%), svi brendovi FashionCompany (Guess, Miss sixty, Replay, Bata, Fornarina I drugi) 50%. Nema radnje u kojoj rasprodaje nema, samo je pitanje da li se popust odnosi na sve artikle ili deo artikala i koliko je artikala još uvek ostalo u ponudi.

Bershka, na primer, ima pola radnje samo u stvarima koje su na rasprodaji. Springfield je sam sebe nadmašio sa sniženjima ove sezone, iako se i on bavi aktivnostima koje glase otprilike ovako: ”sačuvamo negde stvari koje nismo hteli dalje da snižavamo prethodnih sezona, pa po toj poslednjoj ceni koju smo dali tada, pokušamo da ih prodamo u nekoj od narednih sezona.”  Prošle sezone je to isto radio Accessorize, a sasvim je moguće da će to nastaviti da radi i ove sezone. Međutim, cene su skoro pa smešne u Springfieldu trenutno, pa im možda možemo oprostiti takvo ponašanje. U njihovoj radnji u Ušću su preovladale muške stvari, stoga dame, eto savršene prilike za kupovinu povoljnog a lepog poklona za vašu jaču polovinu . U NewYorkeru je napokon počelo malo veće sniženje na donji veš, nakon što su podigli cene za 10%-30% svim artiklima pre koji mesec. Ima divnih kompletića, raznih zezalica, za svaku ženu po nešto, osim ako vam sintetički materijali ne prave probleme. U Kotonu možete videti divne jesenje, a možda mogu da prođu kao zimske samo kratke jaknice za samo 2000 dinara, u nekoliko nijansi. Imaju lepe povoljne crvene kapute, veliki izbor simpatičnih majica nežnih nijansi za male pare koje se mogu koristiti kao potkošulje, interesantne cipele, ne preterano kvalitetne, ali po zaista niskoj ceni, posebno u poređenju sa ostatkom Ušća. Preporučujem da obavezno posetite ovu radnju ako se budete našli u blizini. Zara je snizila majice u TRF delu na 500 dinara a one u Basic delu na 700 dinara. I ta cena mi se čini previsoka za taj (ne)kvalitet. Sigurno postoji nekakva šansa da izvučete sa tih gomila nešto sto nije krpa za brisanje prašine, ali ta šansa je poprilično mala.

Savet svim kupoholičarkama a i drugim damama koje osećaju da im u ormanu ili cipelarniku nešto fali, jeste da se što pre upute u najbliži tržni centar. Cene su povoljne, robe još ima puno, a gužve nisu ni približno onakve kakve su bile prethodnih godina. Obradujte sebe nekim lepim a povoljnim komadom, sigurno ste to zaslužili.


Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i shopping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Comments