Smešno vam je i da pomislite na muvanje u srednjim godinama? Mislite da je to rezervisano za mladost? Zar se matorci zaljubljuju? Imaju seks? Kako se neko uopšte nađe u poziciji da se u svojih pedesetak lomata po minskom polju dejtinga?

Pa, to isto se pitaju i oni koji se u petoj deceniji još uvek nadaju da će sresti nekog posebnog, ko će im oplemeniti život. Samo, oni su prevazišli uskogrudo moralisanje mladosti i trude se što bolje mogu da žive dok su živi.

Sa 20 vam je dovoljno da vam se neko sviđa – kao i sa 50

Kad vam se neko sviđa dok još niste preturili preko glave razna sviđanja i sve ono što iz njih može ili ne može da se izrodi, kad ste dovoljno mladi da ne znate ni za davanje šanse, ni za strpljenje, ni za toleranciju, ako neko ne opravda svojim ponašanjem to površno sviđanje, odbacićete ga bez žaljenja i okrenuti se ka sledećem privlačnom licu i uzbuđenju otkrivanja senzacija sledećeg sviđanja.

Ali kad imate pun kofer prošlosti, umećete da date šansu onome ko vam se sviđa, a da ne gubite vreme. Za sve je potrebno mnogo manje vremena, jer zahvaljujući iskustvu dublje se usredsređujete i ne procenjujete površno. O, to ne znači da će vam se sviđati samo prave osobe, ali znači da ste se pomirili sa onim što vas privlači i da ćete i za kratko vreme uspeti da izvučete maksimum od tog doživljaja. Možda ćete ostvariti vezu, a možda ćete se samo radovati što ste još uvek sposobni da izazivate i osećate senzacije sviđanja.

Četiri razlike između muvanja u 20 im i 50 im Četiri razlike između muvanja u 20 im i 50 im
Comments