Sa njim si imala velike planove. Imali ste velike planove za leto, ali i za ceo život. I sada, raskinuli ste, a ti si ostala sa svim tim planovima i letom koje se približava, ali bez ideje šta ćeš da radiš sa svojim životom. Da li ste mogli u gore vreme da raskinete, pitaš se.

Da, kad god da se desi raskid, on je neželjen i uvek je loše vreme za njega, naročito ako ga i dalje voliš. Ali, budi srećna što ste raskinuli baš sada kada je leto iza ćoška. Jer, leto je zapravo najbolji period za lečenje slomljenog srca, a evo i zašto:

Leto je period tranzicije

Psiholozi i savetnici za brak savetuju roditeljima sa decom da se razvode tokom leta, kako bi se deca navikla na novi život do jeseni kada ponovo kreću u školu, kada počinje neki novi period za nih. Uviđaš povezanost? Nakon leta počinje nešto novo, nešto drugačije, novi period u kojem ćeš i ti biti nova i drugačija. Iskoristi taj period promena i tranzicije da raskrstiš sa bivšim ljubavima i kreneš dalje.

Kada raskidaš zimi, raskidaš u vreme praznika

A ko želi da bude sam u vreme praznika? Tada su svi romantično raspoloženi, porodice i prijatelji se okupljaju na zajedničkim zabavama, baš kao i parovi. A ti – ostaješ sama baš pred praznike i ne znaš šta će ti biti gore za podneti – porodična okupljanja sa uvek istim pitanjima “a gde ti je dečko” ili svi ti zaljubljeni parovi koji jedno drugom govore “volim te”. Znači, leto je neuporedivo bolje!

raskid1 Razlozi zbog kojih je leto najbolji period da preboliš raskid
Comments