Kad nekog voliš duže vreme, pojave se svi oni razlozi zbog kojih je ljubav teška, naporna, zahtevna, povremeno zastrašujuća i iscrpljujuća. Ali zato oni razlozi zbog kojih je divna, ostaju nepromenjeni i omogućavaju ti da prevaziđeš sumnje i teške periode.

Voliš njegov miris

Ne parfem, kolonjsku vodu, dezodorans, nego onaj poseban miris poznatog i bliskog tela, koje ti je prisno kao tvoje sopstveno. Posle nekog vremena prepoznaješ taj miris na jastuku, na njegovim majicama, na sebi. To je ono kad se ponekad ne istuširaš posle seksa (samo se plakneš) zato što ti je prijatno da mirišeš na voljenu osobu i želiš da ti se taj miris zadrži, jer ti izaziva blažen osmeh na licu. Zapravo, po tome koliko ti prija miris voljene osobe, znaš koliko je organska veza među vama – kad ti smeta miris nekoga sa kim si u vezi, ili kad počne da ti smeta, ovaj nivo povezanosti je ili slab, ili se gubi.

Još uvek možeš da osetiš leptire u stomaku

Zapravo, to je onaj osećaj nervoznog treperenja u stomaku, to je trema i blaga anksioznost, a to sa leptirima je romantično tumačenje. Kad još uvek u nekim situacijama treperiš zbog njega, jer si nervozna zbog nečeg što očekuješ, ili zbog nečeg što je njemu važno, to je znak da si vezana za njega i da reaguješ telesno na emocije koje imaš prema njemu – na brigu, na to što treba da te predstavi nekim ljudima koji su njemu važni, da zajedno prvi put otputujete na odmor… Očekivanja prave leptire u stomaku i ponekad bi baš volela da se smire i utišaju, da ne budeš nervozna zbog bilo čega, ali ponekad ti je jasno da je to zato što ti je stalo do njega više nego do ikog drugog u tvom životu do sada.

ljubav2 2 Razlozi zbog kojih je uvek divno što nekog voliš
Comments