Izdala si sebe

Menjala si nešto svoje suštinsko za intenzitet emocija koje si imala u vezi – to se često dešava u nezdravim odnosima. Biramo između sebe i iskustva i izaberemo iskustvo, jer nam se čini da ne možemo da uskladimo jedno i drugo i da moramo da se odreknemo sebe, da “prinesemo žrtvu” da bismo dobili to što nam izgleda toliko neodoljivo. To znači da si u vezi zanemarivala sebe, stavljala partnera i njegove potrebe i zahteve na prvo mesto, a nezadovoljstvo se nakupljalo zajedno sa nesigurnošću u sebe – jer kad se oglušuješ o sebe, nešto u tebi se buni, koliko god to ti potiskivala. I sada kad više nema sputavajuće veze, ti si dezorijentisana i ne vidiš način da se vratiš sebi i osećaš se izgubljeno. Ni tamo, ni ovamo.

Nedostaje ti osećanje da si deo para

Ne nedostaje ti toliko on, bivši, njegovo prisustvo (jer je umeo da bude naporan, ćudljiv i nezgoda i da ti pokvari svaki provod i uništi dobro raspoloženje), koliko ti nedostaje osećanje da si nečija devojka, da si deo celine, deo para. Ideja o partnerstvu je bila ono što te držalo u toj vezi, iako si se uglavnom samo ti trudila da tu ideju sprovodiš u praksi (a vezu ne može da nosi samo jedna osoba, ma koliko se trudila). Možda si u vezi bila stabilniji deo para i navikla si da se oslanjaš na svoje snage, ali u kontekstu veze, to jest, u odnosu na partnera. Sad kad nema nikog slabijeg i neuravnoteženijeg da te podseća na tvoju stabilnost, biće ti potrebno neko vreme da povratiš ravnotežu.

Dok si bila u vezi nisi morala da brineš o svom životu

Veza ti je bila izgovor da brineš o partneru, o odnosu i problemima koje donosi veza i da se ne baviš svojim ciljevima i ambicijama. Sada više nemaš taj izgovor i suočavanje sa sobom i svojim životom je neprijatno, sumorno i zastrašujuće. Nema problema koji te okupiraju, pa ne možeš da se baviš svojim sopstvenim problemima.

Izvor fotografija: instagram.com/90scigarettes

Brankica Milošević

Comments