Rebel je govorila i o tome da žene u Holivudu i dalje osećaju pritisak da budu sitne i mršave, jer će samo na taj način dobijati određenu vrstu uloga. Očigledno je da je Rebel dosad bila opštepoznata kao komičarka i sasvim je u redu ako više ne želi da bude glumica te kategorije.

Problem je u tome što ona mora sasvim da se transformiše da bi mogla da dobija uloge koje se ne fokusiraju samo na njenu težinu. Glumica u Holivudu mora da izgleda na određeni način kako bi dobila glavnu ulogu, ili kako u filmu ne bi bila “najbolja gojazna drugarica”, “ružno pače”, “luda devojka sa viškom kilograma”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rebel Wilson (@rebelwilson)

Višak kilograma, naprosto, stvara određenu vrstu okvira kakve će uloge glumica dobijati. Lično nisam sigurna da li postoje filmovi gde je glavna glumica gojazna, a da radnja filma nema nikakve veze sa njenim kilogramima, već da je ulogu dobila samo zbog talenta.

Holivud samo reflektuje ono što je i te kako prisutno u društvu, a to je da se na gojazne žene i dalje posmatraju na određeni način, kao osobe koje su manje vredne jer “nisu atraktivne“. Osobe sa viškom kilograma neretko imaju problema sa samopouzdanjem, baš zbog uvreženog mišljenja da je potrebno samo da skinu taj višak kako bi bile potpune osobe. Nadamo se da ćemo kao društvo napredovati dotle da plasiramo sliku realnog izgleda, da niko više ne oseća potrebu da bude savršen, koliko god kilograma da ima.

Naslovna fotografija: instagram.com/rebelwilson

Jovana Petković

Comments