Srce vam je slomljeno i ne možete da primite nikakvu utehu i želite da budete sami, da se sklupčate i malo “umrete”, ali prijatelji i porodica vas ne ostavljaju, a vama to mnogo znači iako vam nije ostalo ni malo srca da osećate zahvalnost. Oslanjate se na njihovu snagu i puštate da vas teše i brinu o vama, ali niste spremni da shvatite ozbiljno ono što vam govore. A oni se trude da dopru do vas i govore vam istinu.

Iako zvuče kao šuplje fraze, ove rečenice su esencija mudrosti, koju vam nude oni koji vas vole i poznaju. Nemojte ih odbaciti, samo zato što hoćete da se držite tuge – treba da otpatite, ali ne treba da se samosažaljevate i zato pustite da reči mudrosti odjeknu u krhotinama vašeg srca, pomoći će da se sastavite.

Biće sve u redu

Hoće. Naravno, to ne znači da ćete se pomiriti i zatim biti zauvek srećni, ali nema boljeg trenutka od sada, da odbacite iluzije, prigrlite istine života i odrastete. Ne zavisi vam ni život ni sreća od njega, nego – od vas samih.

Sad možeš da se posvetiš sebi

Precizno i surovo istinito. Ova mudrost ne krije kritiku – otvoreno je izražava. Posvetili ste se njemu i vezi do te mere da ste zapostavili sebe, svoja interesovanja, svoj lični razvoj i svoje snove. Sada je uklonjena ta prepreka i to jeste bila prepreka, nemojte se zavaravati. Posvetite se sebi upola onoliko koliko ste se posvećivali njemu i videćete, biće sve u redu.

Ove rečenice ne želiš da čuješ posle raskida4 Ove rečenice ne želiš da čuješ posle raskida
Comments