Volite zelenu, ali nikako u kombinaciji sa plavom ili ljubičastom, ili volite sve boje u svim kombinacijama. Svaka boja nešto znači, a ona koju najčešće birate, kao i boje kombinujete, govore o vašoj ličnosti, emocijama, snazi, sklonostima, temperamentu. Boje su takođe povezane sa energijom našeg tela i psihe putem čakri – svaka čakra ima svoju boju, kao i psihološku i zdravstvenu oblast, koja ukazuje na specifične probleme i načine da se oni reše.

Plava

Kao more – plava ukazuje na dubinu, smirenost, poverenje, ali i na snagu i samopouzdanje. Mirno more u sebi nosi i olujni potencijal i razornu snagu talasa, a između tog jedinstva suprotnosti leži vaša ranjivost. Zato vam je izuzetno stalo do mira i harmonije i nastojite da ih pronađete, odnosno, unesete u sve odnose. Da biste sami bili zadovoljni, potrebno vam je i da svi oko vas budu zadovoljni. Energetski, plava je boja pete čakre (grlo) koja je zadužena za povezanost i komunikaciju – sa samim sobom, sa okolinom i sa univerzumom. Vizuelizacija udisanja plave svetlosti delovaće smirujuće, pomoći će vam ako vas boli grlo (taj bol ukazuje na to da imate zastoje u komunikaciji), a pomoći će vam i da proširite svest o sebi.

boje 3 Reci koju BOJU voliš i reći ćemo ti kakva si!

Crvena

Boja krvi, a time i boja života – osobe koje vole crvenu boju i često je nose, vrlo su borbene i snažne, svuda su zapažene i žive život punim plućima. Život je za vas blistava avantura u čijem centru zbivanja volite da se nalazite. Strast i ambicija spojene su u crvenoj – dva jaka pokretača, koja udružena daju nedvosmislenu težnju ka uspehu i ispunjenosti. Dobro je da obučete nešto crveno, kad treba da se pokažete i dokažete, a nošenje crvenog donjeg veša će vam podstaći libido. Crvena je boja korenske čakre (međica) kroz koju “urastamo” u život. Ako smo slabo ukorenjeni, imaćemo problema sa reproduktivnim traktom, kičmom i kretanjem. Život je sila pokreta, jednako kao što je sila ukorenjivanja – u centar sile. Stvaranje života i njegovo donošenje na svet odvija se kroz energiju korenske čakre (udružene sa seksualnom energijom), pa nas tako rađanje dece dublje ukorenjuje, ali potrebno je da nam energija bude izbalansirana i da sve čakre pravilno rade, da bismo bili zdravi i funkcionalni.

Comments