Muškarci se ježe kad čuju neke rečenice koje žene izgovaraju ne uzimajući u obzir (drugačiji) način na koji muškarci razmišljaju i ne vodeći računa o tome da nešto zvuči uvredljivo i da prosto treba malo takta. Ovo su neke od rečenica (a ima i mnogo sličnih izjava i pitanja, koja nose istu energiju) od kojih muškarcima zvoni zvono za uzbunu (i onda čuju samo to zvono, i uopšte ne prate smisao tvoje rečenice i nastavak koji ide za njom).

Trebalo bi da razgovaramo o…

Dok ti izgovoriš prvi deo rečenice, on se već oseća “natovareno” kao da je nešto skrivio i kao da ga prozivaš i uopšte mu nije bitno o čemu to treba da razgovarate. Ovakav početak najavljuje katastrofu – on je već u odbrambenom modu i o čemu god da razgovarate, koliko god to bilo trivijalno, ili pak veoma bitno, veliki su izgledi da ćete se posvađati umesto da postignete neki dogovor. Umesto da ga pozivaš na razgovor, reci mu da ti treba njegov savet i mišljenje o nečemu – to je mali manevar kojim izražavaš uvažavanje i umiruješ ga, a direktno postižeš ono što hoćeš, a to je njegova puna pažnja i spremnost na razgovor. Razmisli još malo – kako se ti osećaš kad ti neko najavi da treba da razgovarate? Verovatno pretrneš i očekuješ sve najgore, jer posle toga obično slede loše vesti. Još je gore ako počneš sa “moram nešto da ti kažem” – osim ako ne želiš da ga navedeš da očekuje dramu, pa da mu onda lakne kad mu saopštiš nešto što ni izdaleka nije strašno kao što je ta rečenica najavljivala.

Moja prijateljica mi kaže da njen dečko…

On ne želi da sluša o dečku tvoje prijateljice, jer čim to krene tako, znači da je taj dečko u nečemu bolji od njega, da mu se ističe kao primer i da treba da se ugleda na tog ljigavka i papučara. Još ako mu ispričaš nešto što se tiče seksa i toga šta su oni radili, postići ćeš jedino da ga iznerviraš (jer to znači da vas dve pričate svašta i ko zna šta si ti njoj sve rekla), a zatim i da ga navedeš da misli na tvoju drugaricu u uzbudljivoj akciji. Njegova mašta seže do ideje da vas obe vidi gole pored sebe u krevetu, možeš da budeš sigurna u to. Njen dečko se tu nikako ne uklapa, ali logičnim sledom nameće se pomisao – da li ti to želiš njenog dečka? I već vidiš u kom pravcu može da krene tvoj pokušaj da staviš svom dečku do znanja da bi mogao da bude malo maštovitiji ili romantičniji. Pre ćeš dobiti ljubomornu scenu i svađu, nego cvet, ili raskošan seks tretman.

Comments