Bez obzira na to kojoj generaciji pripadamo, svakodnevno se susrećemo sa nekom vrstom stresa. Svi živimo brzo, intenzivno, dani nam prolaze neverovatnom brzinom! Svakodnevno se borimo sa vihorom najrazličitijih izazova, svako svoju muku muči i sa njom se bori na svoj način, ali ono što je sasvim sigurno jeste da je svakome od nas naš problem najveći.

Pitanje je samo kako se u današnje doba izboriti sa time i koji su to asertivni načini uz pomoć kojih ćemo prevazići te svakodnevne sitne ili veće prepreke koje nam predstavljaju kamenčiće spoticanja na putu do unutrašnjeg mira i životne sreće.

Prvi korak jeste svakako da saznaš koliko si zapravo pod stresom.

persen 1 Reši TEST i saznaj koliko si zapravo pod stresom +  kako da se izboriš sa istim!

Vrlo je moguće da nisi ni svesna da se nalaziš u “opasnoj zoni” i da ti je eventualno potrebna stručna pomoć ili pak da “izgorevaš” na poslu i da moraš naći načina da se opustiš. Problem koji sa sobom nosi moderno doba i brz način života, kao i želja da budemo svuda, da stignemo sve i ne propustimo ništa, jeste i taj da često zanemarujemo one signale koje nam telo šalje.

Dokaz da si pod stresom se može ispoljiti u preterivanju sa hranom, zatim ukoliko se često suzdržavaš od pokazivanja stavova i emocija, ili sebi postavljaš nerealne ciljeve…

Ako si se u ovome prepoznala, pravo je vreme da rešiš ovaj jednostavan TEST.

Persen 850x850 Reši TEST i saznaj koliko si zapravo pod stresom +  kako da se izboriš sa istim!

Kakvi su tvoji rezultati?

Možda je tvoja količina stresa zdrava i zanemarljivo mala. Možda je test pokazao da se vrlo dobro boriš sa nervozom, međutim ukoliko si u “kritičnoj” zoni ili si pak saznala da si već sada previše pod stresom i da ti je potrebna stručna pomoć, vreme je da se suočiš i rešiš taj problem koji može biti vrlo opasan po zdravlje i um.

persen 2 Reši TEST i saznaj koliko si zapravo pod stresom +  kako da se izboriš sa istim!

Mnogi ljudi se stresa rešavaju tako što na primer posle teškog radnog dana odu u teretanu i izbace sve svoje frustracije i nezadovoljstvo na traci za trčanje ili kroz udarce u vreću. Drugi pak posle nekog dnevnog stresa dođu kući, pripreme sebi mali spa tretman u domaćoj radinosti, puste laganu muziku i čitaju neku lepu opuštajuću knjigu i prosto oslobode tako mozak od negativnih vibracija koje su tokom dana sakupili.

Comments