Stiglo je proleće, a sa njim i problem koji muči milione – alergija! Svi koji pate od ove hronične bolesti otežano dišu, curi im nos, a oči se crvene i svrbe. Muke izaziva i polen, a sa cvetanjem ambrozije i zelenila dolazi do kijanja, osipa pa i do polenske groznice. Mukama kao da nema kraja, a lekovi su često nedelotvorni pa ne čudi što problem alergija ljude dovodi do stanja očaja. Umesto uživanja u divnim i toplim danima, dolazi do nervoze, sekiracije i stresa. Neretko simptomi alergije traju tokom celog proleća i leta, sve do kasne jeseni, iako u apotekama postoje mnogi lekovi za alergiju stručnjaci preporučuju i suplemente koji će uveliko olakšati muku jer jačaju imunitet i na neki način lečiće sami uzrok, a ne samo posledicu alergija. Ako se pitaš koji suplementi će učiniti da alergija nestane, dogovor je:

Vitamin C sa bioflavonoidima

Alergije uzrokuju suze u očima, curenje nosa pa i kijanje. Vitamin C će sprečiti nastanak histamina koji uzrokuje navedene probleme. Da bi efekat vitamina C bio još jači, upotrebljavaj ga u kombinaciji sa bioflavonoidima, prirodnim pigmentom koji se obično nalazi u voću i povrću.

Probiotici

Korišćenje probiotika smanjuje jačinu i trajanje određenih infekcija. Probiotici su dobronamerne bakterije koje žive u našem probavnom sistemu, a ravnotežu između dobrih i loših bakterija u crevima obično remeti upotreba antibiotika, pilula za kontracepciju ili povećani unos ugljenih hidrata i veštačkih šećera. Redovnom upotrebom probiotika jačaš imunitet i pospešuješ zdravlje probavnog sistema. Ovi suplementi se već duže vreme preporučuju od strane stručnjaka kao preventiva alergijama, gljivičnim infekcijama i bolestima kože.

alergija Rešite se ALERGIJA suplementima
Comments