WANNABE MAGAZINE: Šta te trenutno čini srećnom, i da li od svetske situacije uspevaš da pobegneš u ilustraciju? Ili si ipak obuzeta mislima, pa se to prenosi i na tvoj rad?

RIALDA: Trenutno me rad čini dosta srećnom. To je jedna od nekoliko konstantnih stvari u mom životu, trenutno, na koju mogu da se oslonim a koja je dovoljno dinamična da razbije rutinu ovog perioda. Tako se trudim da se okružim poslom i time danu dam strukturu i disciplinu koju je lako u ovom periodu izgubiti.

WANNABE MAGAZINE: Umetnost nije jednostavan životni poziv, ali svako ko se u njega upusti, čini mi se, ne može da radi ništa drugo. Da li bi mladim ljudima preporučila umetnički put ukoliko osećaju želju za njim?

RIALDA: Smatram da svako treba da radi ono što voli, što ga raduje i ono u čemu je dobar. Veliki trud sigurno prati uspeh.

ptice Rialda Dizdarević Obuljen: Inspiriše me bliskost među ljudima

 

WANNABE MAGAZINE: Šta bi rekla da je najznačajnija stvar koju ti je doneo umetnički život, koji sa sobom nosi stalni rad na sebi?

RIALDA: Definitivno prijatelji. Tokom obrazovanja, i sada u poslu, susrela sam se i ostvarila kontakte sa mnogo divnih i jako talentovanih ljudi. Razmena iskustava, ideja i kreativnosti koja se dešava, zaista je neprocenjiva i jedna je od najdragocenijih stvari koju mi je ovaj život doneo.

WANNABE MAGAZINE: I za kraj, koji su ti planovi za budućnost? Znam da je u ovoj neizvesnoj godini to teško pitanje, ali imaš li neke želje koje bi volela da ostvariš kada se situacija u svetu primiri?

RIALDA: Moram reći da plan trenutno nemam. Sve planove koje sam imala su ove godine propali, te sam odlučila da se opustim i pustim da stvari idu svojim tokom. Sa druge strane, imam jednu želju – da uskoro dođem u posetu kući i snažno se nadam da će se ista u nekoj skoroj budućnosti ostvariti.

Kafanski sviraci web e1602844263144 Rialda Dizdarević Obuljen: Inspiriše me bliskost među ljudima

Naslovna fotografija: Privatna arhiva

Jovana Pantić

Comments