Čuvene Rimske terme, koje su decenijama bile dostupne samo za državnu elitu, otvorile su svoja vrata za goste iz celog sveta. Zbog čudotvornih izvora koji su izlečili neke od poznatih istorijskih ličnosti, među kojima su Vuk Stefanović Karadžić i Napoleonova sestra princeza Murat, lečilište koje datira još iz rimskog doba, bilo je dugo čuvana tajna stare Jugoslavije.
Danas, novi hotelski kompleks obuhvata tri međusobno spojena hotela, izdvojenu vilu, muzej, kao i nesvakidašnji park sa egzotičnim biljkama. Hoteli Sofijin Dvor, Rimski Dvor i Zdraviliški Dvor imaju četiri zvezdice, a u 187 soba pružaju smeštaj za 358 osoba.

Dolina Savinje Rimske terme: Mesto koje morate posetiti

Izvor zdravlja star 2.000 godina

U okviru Termi nalazi se i jedan od najstarijih izvora termalne vode, koja već više od dva milenijuma pomaže kod reumatoloških, ginekoloških i plućnih bolesti, a kupanje u bazenu sa specijalnim hidromasažerima preporučuje se sportistima i aktivnim mladim ljudima. U hotelskom kompleksu smešten je i medicinski centar, pa se odlazak u Terme preporučuje makar jednom godišnje, jer gosti imaju priliku da zakažu sve vrste lekarskih pregleda u timu stručnjaka iz celog sveta.

Za one koji vole aktivan odmor na raspolaganju su jutarnja joga u hotelskom parku, kao i posebni časovi zumbe u vodi, a za zaljubljenike u prirodu tu su i zelene staze za pešačenje.

Spoljni bazen Rimske terme: Mesto koje morate posetiti

Uživajte u stilu starih Rimljana

Ako pripadate onoj grupi ljudi, koji od odmora u hotelu uvek traže više od udobnog kreveta ili bogatog menija, Rimske terme su pravi izbor. Novi hotelski kompleks poseduje posebne sobe za zaljubljene u kojima su smešteni kružni krevet, đakuzi i sauna za dvoje, pa je zbog toga čest izbor za romantično utočište parova. Najvećim hedonistima na raspolaganju su i rimska kupka u mermernoj kadi uz voće i vino, kao i masaže za dvoje.

Bazeni 3 Rimske terme: Mesto koje morate posetiti

Muzej otkriva tajne čuvane vekovima

Istorija duga više od dva milenijuma smeštena je u hotelski muzej, koji predstavlja vremeplov od rimskog doba, preko zlatnih godina stare Jugoslavije do današnje moderne ere Rimskih termi. U sklopu brojnih eksponata izložena je i mermerna kada u kojoj se kupala i izlečila Napoleonova sestra princeza Murat, kao i brojne zahvalnice poznatih ličnosti među kojima su i engleska princeza Viktorija i car Ferdinand.

Inače, Rimske terme smeštene su u Rimskim Toplicama na reci Savinja, 95km od Ljubljane i 489km od Beograda.

Zdraviliški dvor Rimske terme: Mesto koje morate posetiti
Comments