Na svečanom otvaranju Mercator Vinoteke predstavljena je bogata i proširena ponuda vina, koja na jednom mestu svim ljubiteljima ovog božanskog pića pruža mogućnost biranja vinskih etiketa iz celog sveta. Novost u ponudi je prisustvo najpoznatijih vinarija na vinskoj mapi Srbije sa više od 200 različitih vina iz 41 vinarije sa teritorije naše zemlje. Istinski poznavaoci i ljubitelji vina, pored velikog izbora srpskih vina, u ponudi mogu pronaći vina iz starog i novog sveta koja broje preko 400 etiketa, koja su proizvedena u Španiji, Italiji, Francuskoj, Portugaliji, Čileu ili Novom Zelandu.

BU9A6710 Riznica dobrih ukusa u Mercator vinoteci BU9A6849 Riznica dobrih ukusa u Mercator vinoteci

Tokom svečanog otvaranja Mercator Vinoteke, u okviru Hipermarketa u Beogradu, Zdravko Brkić, inicijator udruženja somelijera i osnivač manifestacije “WineJam” u društvu predsednika Udruženja profesionalnih somelijera Srbije, Dejana Živkoskog, prisutnima je predstavio odabrana vina iz naše zemlje i govorio nešto više o sljubljivanju vina i hrane. Zvanice i potrošači imali su priliku da saznaju zanimljivosti o Palićkom vinogorju čiji su vinogradi grupisani oko Kanjiže i Subotice, kao i o sortama tipičnim za podneblje peščare. Bilo je reči i o vinogorjima Fruške gore i Sremskih Karlovaca, Smederevskom vinogorju i vinima iz istočne Srbije, Šumadijskom vinogorju koje se prostire u slivu Morave i njenih pritoka, o Župskom i Jagodinskom vinogorju, kao i o vinima južne i zapadne Srbije. Duga istorija vina, autohtone sorte, kupaže, zemljište, klima, ukusi i mirisi bile su neke od tema o kojima je bilo reči na svečanom otvaranju.

BU9A6894 Riznica dobrih ukusa u Mercator vinoteci BU9A6944 Riznica dobrih ukusa u Mercator vinoteci

Bogata ponuda u Mercator Vinoteci na kojoj joj mogu pozavideti ne samo domaće, već i regionalne specijalizovane prodavnice vina, pravo je mesto na kome možete pronaći vaše omiljeno vino, kao i ona koja do sada niste imali priliku da probate. Ukoliko verujete da je vino jedno od najplemenitijih pića, onda je Mercator Vinoteka riznica dobrih ukusa i inspiracije za kojom tragate!

Comments