0 Rokenrol muza  Jerry Hall

Šesnaestogodišnja Amerikanka engleskog porekla došla je na Francusku rivijeru kako bi bila “otkrivena”. U metalik- pink bikiniju, sa visokim potpeticama i zlatnoplavom dugom kosom, ubrzo se našla na naslovnim stranama svih svetskih modnih magazina, a stanište joj je bio Pariz u kom je delila stan sa, tada manekenkom u usponu, Grejs Džouns (Grace Jones).

136 Rokenrol muza  Jerry Hall

Džeri Hol (Jerry Hall) je do 21. godine krasila preko 40 naslovnih strana modnih magazina i postala jedna od samo nekoliko najplaćenijih manekenki. Imala je ugovore sa modnom kućom Yves Saint Laurent i brendom Revlon, izlazila na najpoznatija mesta i družila se sa Dalijem (Salvador Dali) i Endijem Vorholom (Andy Warhol).

228 Rokenrol muza  Jerry Hall

Sredinom sedamdesetih upoznala je Brajana Ferija (Bryan Ferry), sa kojim je provela četiri godine, a veridbu je raskinula zbog frontmena benda Rolingstounsi (“The Rolling Stones”), Mika Džegera (Mick Jagger). Hol i Džeger su se upoznali 1976. godine, dok je on bio u braku sa Bjankom Džeger (Bianca Jagger), a zvanično su postali par godinu dana kasnije.

1211 Rokenrol muza  Jerry Hall

Tokom veze sa Ferijem, kom je bila muza, pojavila se u nekoliko njegovih spotova, ali i na omotu albuma Brajanovog benda “Roxy Music” pod nazivom “Siren”. Iako je naslovna strana albuma ušla u muzičku antologiju, Džeri se namučila tokom snimanja, jer je bila naga na ledenim engleskin stenama. Ipak, isplatilo se!

814 Rokenrol muza  Jerry Hall

Džeri ima sestru bliznakinju i još tri starije sestre, od kojih je jedna glumica. I Džeri se oprobala kao glumica, u filmu “Betmen”, ali i na pozorišnim daskama u predstavi “Graduate”, za čije potrebe se obnažila i to nakon četiri porođaja, nakon što je zakoračila u petu deceniju.

419 Rokenrol muza  Jerry Hall

Sa svojih 183 cm oduvek je odskakala od svojih koleginica. Duga, negovana zlatna kosa, crveni karmin, plave, mačkaste oči, savršeno telo, ali i fantastičan osećaj za odevanje, napravili su od Džeri Hol ikonu stila za sva vremena i supermodela pre nego što je sam termin nastao.

165 Rokenrol muza  Jerry Hall

Bila je inspiracija za dva velika hita – “Kiss and Tell” Brajana Ferija, i “Miss You” dobro poznate pesme Stounsa, koju je napisao Džeger. Brunejski princ poklonio joj je veliki buket cveća – toliko veliki, da su ga nosila dva muškarca!

518 Rokenrol muza  Jerry Hall

Najpoznatija je njena izjava: “Mama me je naučila kako zadržati muškarca: moraš biti kućna pomoćnioca u dnevnoj sobi, kuvarica u kuhinji, i kurva u spavaćoj sobi!”.

Mik Džeger i Džeri Hol nikada se nisu zvanično venčali, iako su imali ceremoniju venčanja na Baliju. Rastali su se nakon 22 godine. Za Mika je rekla da je divan otac, ali užasan muž, u šta je zaista lako poverovati. Nakon Džegera, Džeri je imala avanture sa poprilično mladim muškarcima, ali nijednog do sada Džeri nije razmatrala za nešto više od igračke. Nedavno se verila sa biznismenom u penziji, a da li će Džeri imati pravo venčanje, tek ćemo saznati.

182 Rokenrol muza  Jerry Hall

Deca ovog legendarnog para, koji je započeo trend bezobraznih rokera u naručju uspešnih lepotica, nastavila su putem slave. Pedesetšestogodišnja Džeri često pozira sa ćerkama Lizi (Elizabeth Lizzy Jagger, rođena 1984. godine) i Džordžijom Mej (Georgia May Jagger, rođena 1992. godine), daje im savete oko modeling karijere, u kojoj su obe izuzetno uspešne. Osim dve prelepe devojke, par ima i dva sina.

202 Rokenrol muza  Jerry Hall

Džeri Hol je videla sve, bila na vrhu sveta, uvek pokazujući svoj zavodljiv osmeh. Žena koja sa 56 godina može da kaže da je proživela ono za šta većini ne bi bilo dovoljno ni da imaju devet života! “The Factory” Endija Vorhola, “Diskoteka 54” i “Klub 21”, glamur modnih pisti, ispijanje čaja sa članovima kraljevskih porodica, muza najpoznatijih dizajnera i fotografa – sve ovo dokazuje da uz malo sreće, može da se ima sve.

192 Rokenrol muza  Jerry Hall

Uprkos tome što ljubavna priča Hol/Džeger nema srećan kraj (mada ko zna), sa Mikom je u dobrim odnosima, njihova deca nisu predmet žute štampe, a gospođa Hol prkosi godinama, te ostaje pitanje da li je upravo ona otkrila eliksir mladosti.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments