Gledajući emotivne filmove, drame ili romantične komedije, svako od nas se barem nekada raznežio gledajući kako muškarci osvajaju ženska srca i šta bi sve učinili za ljubav. Ali, u stvarnosti zaboravljamo na romantiku. Ako bismo dobili cveće od nepoznate osobe, smatrali bismo je nenormalnom, bili bismo u čudu, jer, ko još to danas radi? Da li romantika umire, jer se plašimo nepoznatog? Izdvojili smo filmove u kojima, ako malo bolje promislite, romantika može da se protumači i kao napad, a samim tim i da bude nepoželjna.

10 stvari koje mrzim kod tebe (10 Things I Hate About You)

Mladi Džozef Gordon Levit (Joseph Gordon Levitt) bi sve učinio da može svoju devojku Bianku (Bianca) da izvede na matursko veče. Nažalost, njoj je izlazak dozvoljen samo ako ide i njena nedruštvena starija sestra. Da bi osigurao sebi pratilju, on će angažovati drugog dečka da bude pratilac Biankinoj sestri i zbog svoje koristi, igraće se tuđim osećanjima… Ovo svakako nije normalno ponašanje.

Slika 272 Romantici ili progonitelji?

Uhođenje nije rešenje

Krevet od ruža (Bed Of Roses)

Luis Farel (Luis Farel) je oportunistični cvećar koji koristi svoju profesiju da bi prišao ženama o kojima mašta. Klasična uhoda. Tugu žene, jer je izgubila nekog bliskog, koristi da bi je zaveo. Posmatra ožalošćenu ženu kako plače, a potom joj donese cveće da bi je razvedrio. Okrutno.

Ima nešto u vezi sa Meri(There’s Something About Mary)

Čudak i štreber iz srednje škole je posle nekoliko godina nakon završetka školovanja uspeo da se dopadne Meri (Mary), devojci o kojoj je maštao tokom cele srednje škole. Progoniteljem ga čini zapošljavanje privatnog detektiva, kako bi saznao sve o njoj…

Slika 450 Romantici ili progonitelji?

Tipična uhoda, patetično

Povratak Supermena (Superman Returns)

Čovek od čelika. Vešt novinar. I uhoda. Nakon otkrivanja da je Luis (Lois) udata, Supermen troši prekomernu količinu vremena špijunirajući je. Mislimo da to nije najbolji način korišćenja x-ray zraka.

Visoka vernost (High Fidelity)

Veoma neobičan čovek koji nikako ne može da pronađe pravu vezu. Možda zato što je toliko čudan. Vrhunac njegove uvrnutosti nije to što prati svaki svoju bivšu devojku, pokušavajući da odgonetne šta je pošlo po zlu, već je to stajanje ispred kuće novog dečka njegove bivše devojke. I to na kiši! Previše!

Slika 641 Romantici ili progonitelji?

Od opsesije do uhode

“Voli” (Wall-E)

Neodoljivi robot zadužen za čišćenje Zemlje i recikliranje nereda koje je napravilo čovečanstvo. Uhodom ga čini praćenje drugog robota, Iv (Eve), gde god da ide.

“Duh” (Ghost)

Strastveni ljubavnik Sem (Sam) završava svoju ljubavnu bajku sa voljenom Moli (Molly) na bolan i tužan način. Ubijen je tokom ulične pljačke. Umesto da je pusti da nastavi sa svojim životom, Semov duh je nemiran i vraća se u život svoje devojke. Iako je imao dobre namere, jezivo je.

Slika 826 Romantici ili progonitelji?

Vreme je da se krene dalje

50 prvih sastanaka (50 First Dates)

Veterinar ženskaroš, optužen za previše veza sa ženama turistima na Havajima. Zaljubljuje se u lokalnu devojku koja boluje od amnezije, uči sve o njoj i “režira” sve moguće susrete kako bi je zaveo. Pred kraj filma ju je praktično kidnapovao.

Beležnica (Notebook)

Zaljubljeni Noa (Noah) ima sve privilegije svoje razmažene i prelepe devojke Eli (Allie). Ono u čemu mislimo da je preterao je to što joj je godinu dana svakoga dana pisao po jedno pismo. To je 365 pisama!

Slika 1018 Romantici ili progonitelji?

Noa, treba ti hobi

Šta žene žele (What Women Want)

Našeg progonitelja je udario grom i dobio je sposobnost da čuje ono što žene misle. Ono što je tužno je to što zna šta koja žena misli u svakom trenutku i koristi to da bi spavao sa svakom koja mu se barem malo dopadne.

Izvori fotografija: hrpeople.monster.com, nicotraut.com, itsmypulp.files.wordpress.com, good-wallpapers.com, 3.bp.blogspot.com, ia.media-imdb.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments