Proleće unosi svežinu i polet u vaš život na mnogo načina – boje i mirisi vas inspiršu i donose novu energiju, možete mnogo više vremena provoditi napolju i nositi sve one lepe stvari koje jedva čekate da isprobate i iskombinujete. Ljubav je u vazduhu i romantični sastanci na otvorenom mogu osvežiti vašu vezu, a ako tek počinjete sa nekim da se viđate, imate mnogo mogućnosti za bolje upoznavanje i zbližavanje, koje su zabavnije i dinamičnije od sastanaka u kafićima.

Romantični sastanci na otvorenom

Idite u dugu šetnju

Duge šetnje su idealan način da budete fizički aktivni i provedete vreme napolju, na opušten i neobavezan način. To je kvalitetno vreme koje možete provesti zajedno i koje vam pruža priliku da razgovarate, posmatrate oko sebe, upijate utiske i razmenjujete komentare. Romantični sastanci ne moraju da budu glamurozni i skupi, a mogu vam pružiti priliku da se opustite, uživate u međusobnom prisustvu i prizorima. Bilo da šetate po keju ili gledate izloge, podelićete inspirativne i prijatne trenutke i uneti atmosferu istraživanja u svoju vezu – proleće je, sve blista u novim bojama i sve je moguće!

Idite zajedno na pijacu

Ako provodite vikend zajedno, započnite ga tako što ćete ujutru otići na pijacu i nabaviti sveže i zdrave namirnice. Nabavka može biti romantična kada je obavljate u paru, kada ne žurite i šetate od tezge do tezge, birajući sezonsko voće i povrće – naročito zato što ćete zatim zajedno spremati obrok i uživati u njemu. Ukoliko razmišljate o tome da počnete zajedno da živite, odlazak na pijacu je jedna od obaveza koje ćete deliti i u kojima ćete zaista uživati – obične stvari koje radite zajedno povezuju vas i učvršćuju vaše zajedništvo.

Izleti

Izleti mogu biti najlepši i najrazigraniji romantični sastanci koje možete imati u prirodi. I ovde imate mnogo mogućnosti, koje možete uskladiti sa svojim željama, raspoloženjem i resursima. Dovoljno je da spakujete sendviče, grickalice, piće, plastične čaše i jedno ćebe i uputite se u obližnji park. A možete isplanirati i odlazak na neko izletište koje volite i spremiti se da tamo provedete ceo dan, u različitim aktivnostima, ako vam tako više odgovara. Piknik možete napraviti i u sopstvenom dvorištu – ideja je da provedete vreme zajedno, na vazduhu, leškareći na ćebetu, gledajući u nebo, opuštajući se i povezujući. Ali ako više volite ono što nude izletišta – šetnju kroz šumu, pešačenje do izvora, obilazak manastira, a zatim domaću hranu na terasi restorana koji se uklapa u ambijent, to mogu biti vaši omiljeni romantični sastanci ove sezone.

Pročitajte i ovo: Dejting rutina – kako da vam prvi sastanak uvek bude dobar

Romantični sastanci na biciklima

Možete spojiti izlet i vožnju biciklom, ako je izletište ili mesto u prirodi na koje želite da odete suviše daleko za pešačenje, a dovoljno blizu da do njega stignete biciklima. Uračunajte vreme koje vam je potrebno da se odvezete i da se vratite, ponesite pumpu i imajte u vidu bezbednost – zemljani i nekategorisani putevi su možda teži za vožnju, ali su sigurno bezbedniji od prometnog druma. Romantični sastanci na dva točka mogu biti i jednostavna vožnja kroz manje prometan deo grada, bez ikakvog posebnog cilja – možda vam usput nešto padne na pamet – a mogu biti i pravi sportski poduhvati, u skladu sa energijiom i vremenom koje želite da uložite u tu avanturu.

Zajednička rekreacija

Romantični sastanci na otvorenom uključuju i sportske aktivnosti – možete ići na trčanje, koristiti sprave za vežbanje na obližnjem igralištu, planinariti, voziti bicikl… A možete se i igrati – oživite popularne igre iz prošlog veka kao što su badminton ili bacanje frizbija, uzmite loptu i igrajte odbojku ili pucajte na koš. Dogovorite pravila, smislite nagrade i uživajte u izazovu, ako volite aktivan i razigran način života. Kada se takmičite, možete upoznati međusobne aspekte ličnosti, koji se ne ispoljavaju često u odnosu – kakvi ste kad pobedite? A kad gubite?

Uživajte na terasi

Večernji romantični sastanci ne zahtevaju izlazak u grad – izađite na terasu. Možda ćete morati pre toga da je malo raskrčite i uredite, da biste imali romantičnu večeru uz vino, sveće i muziku, ali vredeće. Ako se sa vaše terase može videti zalazak sunca, planirajte sastanak u kasno popodne, pripremite neki osvežavajući prolećni koktel i uživajte u pogledu. A ukoliko sve ovo možete raditi na krovu kuće ili zgrade – utoliko lepše i romantičnije.

Pročitajte i ovo: Nedostaje vam avantura? Izdvojili smo zabavne aktivnosti koje možete da radite sa partnerom

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments