91290 Rhona Mitra sexy 122 554lo 122 554lo Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih Sećate li se onih, za nas, ali ne i za ostatak sveta, čudnih devedesetih godina? Naravno da ih pamtite. A da li iz tog, tako dalekog perioda, možete da izvučete jedan lik, jedan osmeh koji je mnoge muškarce oborio s nogu, jedno sećanje na prvu Laru Kroft? Ako ste muškog roda, a uz to i fan popularne video igrice “Tomb Raider”,  osmehnućete se i odgovoriti pozitivno. Naravno da pamtite Laru, a pogotovo onu koja joj je pozajmila lik, devojku koja je oličenje seksipila, lepote, strasti i požude. Manekenka, glumica i pevačica, mlada dama o kojoj sanjaju mnogi, a verovatno ste i vi među njima. Rona Nataša Mitra (Rhona Natasha Mitra) je njeno puno ime i prezime i danas vas upoznajemo sa njom.

Pre tačno trideset i pet godina, u britanskom gradu Pedington, u sred leta davne 1976. godine, dana devetog avgusta, na svet je došla ona, buduća zvezda modnih pista i filmskih ekrana. Roditelji, otac Entoni Mitra (Anthony Mitra), plastični hirurg indijskog porekla, i mama Nora, Irkinja, dadoše joj neobično ime Rona. Rona odrasta, bar do svoje osme godine, u ujedinjenoj i harmoničnoj porodici.  Da joj detinjstvo bude još lepše i bezbrižnije, pobrinula su se njena braća, stariji Džejson Vat (Jason Wath) i mlađi Gijan (Guyan), danas poznati pisac turističkih vodiča “Lonely Planet”  i “The Sunday“.  Godine 1984. njihovi roditelji se razvode i osmogodišnja Rona biva poslata u internat, a tokom odrastanja promeniće čak dve škole.  Izbaciće je iz  gimnazije “Roedean” ,  i to ne zato što je bila loš đak. Naprotiv, bila je brilijantna učenica, ali veoma buntovna i od onih kojima disciplina nije bila prioritet.

rhona mitra 6 Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih

Svima može da se dogodi u tim ludim godinama da skrenu s puta, pa zato nije ni čudo što u jednom momentu svog života buntovna tinejdžerka Rona upada u loše društvo. Kada su je po drugi put izbacili iz škole, Rona se vraća u London, i počinje da živi “od danas do sutra“.  Noćni klubovi joj postaju dom, droga hrana a rave žurke, koje ne propušta ni u ludilu, stil života koji ne želi da menja.  Prošla je jedna, pa druga, treća godina… Tek četvrte godine Rona shvata da je trošila svoje dragoceno vreme uzaludno, i odlučuje da se promeni.  Upisuje školu glume koja će joj omogućiti da preokrene naopačke svoj život i da okrene novu,  blistaviju stranicu istog.

Beše to davne 1994. kada novopečena glumica sa diplomom u rukama počinje da posećuje sve žive i nežive britanske kastinge u potražnji za svojim mestom pod filmskim suncem.  Insistiranje se u jednom momentu isplatilo i Rona dobija prvu ulogu, prvo pojavljivanje tačnije, u seriji “Isterivači duhova” (“Ghostbusters of East Finchley”) godinu dana kasnije. Njen prvi film bio je “Monk Dawson”, snimljen 1996. godine, ali je svetlost dana ugledao tek 1998. No, svet će je upoznati i proglasiti novim mladim talentom tek nešto kasnije, i to zahvaljujući mini seriji “Čovek na kog su muževi ljubomorni” (The Man Who Made Husbands Jealous).

Rhona Mitra 5 Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih

U jednom momentu Ronina karijera kreće uzlaznim tokom. Prijatelji i članovi porodice, koji su u njoj videli neverovatnu sličnost sa glavnim likom jedne u to vreme popularne video igrice, ubeđuju je da se prijavi na kasting, ne sluteći koliko su bili u pravu. Tako 1997. čuveni video game “Tomb Raider” dobija svoju heroinu Laru Kroft, a muškarci širom sveta novo žensko božanstvo kojem počinju da se dive. Rona baš u tom periodu, da bi na najbolji način “oživela” famoznu Laru, odlučuje da malo “poradi” na svom izgledu, tačnije na  svojim grudima.  Da li će baš to biti presudno, ili ipak ne, ne znamo, ali činjenica je da će joj Lara Kraft doneti ogromnu popularnost, gostovanja u poznatim TV emisijama, a što je najbitnije, omogući će joj da se pokaže i u nekom drugom svetlu. Devet dugih meseci koliko je trajala promocija video avanture Lare Kroft, pojavljivanje na malim ekranima, koje je pratila gomila pisama i šašavih e-mail poruka raznog sadržaja, i Rona je već bila zvezda kojoj su vrata prekookeanskog raja bila širom otvorena.

 Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih

Prva velika uloga u post-Kroft eri stići će 1999. godine, kada će zajedno sa Kristoferom Lamberom (Cristopher Lambert) zaigrati u filmu “Beovulf“ (“Beowolf”).  Sledi film “Čovek senka“ (“Hollow man”), u kojem će joj partner biti Kevin Bejkon (Kevin Bacon).  Pored filmova, početkom dvehiljadite godine, Rona postaje i zvezda televizijskih serija.  Gledaoci “FOX”-a pamte je po ulozi Holi, simpatične britanske studentkinje medicine u romantičnoj vezi sa Skotom Vulfom (Scott Wolf), u serijalu “Za istim stolom“ (“Party of five”).  A ima i onih koji je se sećaju po ulozi doktorke Alehandre u seriji “Gideonovo raskršće“ (“Gideon’s crossing”), prikazanoj na “ABC” kanalu (kod nas je emitovana na ružičastoj televiziji), a koja je, nažalost, imala samo jednu sezonu.  Ta ista 2000. godina biće upamćena i po romansi, fiktivnoj naravno, između Rone i Silvestera Stalonea (Sylvester Stallone) sa kojim će igrati u filmu “Uhvati Kartera“ (“Get Carter”).  Po povratku u rodnu Englesku, Rona glumi u simpatičnoj komediji zajedno sa Sašom Baronom Koen (“Sacha Baron Cohen”), odnosno Ali G-em, u simpatičnoj komediji “Ali G u parlamentu“ (“Ali G in the house”).

rhona mitra 1 Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih

Da Rona nije rođena samo da bude glumica, da njenim venama teče i muzička krv, pokazala je već na samom početku karijere, zahvaljujući personifikaciji popularne video heroine. Naime, čuveni soundtrack, koji je pratio “Tomb Raider”, potpisala je upravo ona, u saradnji sa Dejvom Stjuartom (Dave Stuart), bivšim članom tada popularnog sastava Eurythmics sa kojim će imati tu čast da sarađuje  i kasnije. Biće upravo on, pomenuti Dejv Stjuart, taj koji će potpisati oba Ronina albuma: “Come Alive”, koji je ugledao svetlost dana 1998., i “Female icon” iz 1999.

Godine koje dolaze pamtićemo po jednoj romantičnoj Roni koja je mnogima je ostala urezana u pamćenje po ulozi  Tabite u srceparajućoj komediji “Sweet home Alabama“ iz 2002. Godinu dana kasnije gledali smo popularnu Britanku u filmu “Život Dejvida Gejla“ (“The Life of David Gale”), u kojem su joj partneri bili Kevin Spejsi (Kevin Spacey) i Kejt Vinslet (Kate Winslet) , a te iste godine pojavila se i u filmovima “Osloni se na mene” (“Stuck On You”) i “Ubica s autoputa” (“Highwayman”).  Baš u tom istom periodu, kada je već popularna američka serija “Advokatska praksa” (“The Practice” ) koja prati život i rad advokata iz Bostona ulazila u poslednju, osmu sezonu, kao osveženje pojavila se lepa Rona alias Tara Vilson (Tara Wilson). Zahvaljujući ulozi Tare kako u ovoj seriji, tako i u njenom spin-off-u poznatijem pod naslovom “Bostonski advokati” (“Boston legal”), Rona stiče veliku popularnost ne samo preko okeana i u rodnoj Engleskoj, već i u drugim evropskim zemljama u kojima su obe serije bile prikazivane. A kada se već prisećamo popularnih serija u kojima je glumila Rona Mitra, ne možemo a da ne pomenemo seksi detektivku Kit Mekgrou (Kit McGraw), koja je ostavila bez daha ljubitelje serije “Reži me” (“Nip/Tuck”) širom sveta.

rhona mitra 1600x1200 10 Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih

Poslednjih godina imali smo priliku da gledamo seksipilnu Britanku u par velikih filmskih hitova, u kojima je zaigrala rame uz rame sa pravim zvezdama Holivuda, poput Džima Kerija (Jim Carrey), koji joj je bio partner u filmu “Broj 23“ (“Number 23”). Ta ista 2007. godina ostaće upamćena i po filmu “Savršena meta“ (“Shooter”), na kojem je radila zajedno sa Markom Valbergom (Mark Wahlberg). Mnogobrojni ljubitelji filma pamte Ronu i  po ulozi Eden u naučno-fantastičnom filmu “Sudnji dan“ (“Doomsday”) koji je u bioskopske sale širom sveta stigao 2008. Pre dve godine počastila je svoje mnogobrojne obožavaoce ulogom vampirice Sonje u filmu “Podzemni svet: Uspon Lajkana“ (“Underworld: Rise of the Lycans”), a u tom istom periodu izašli su i filmovi “Ukradeni život“ (“Stolen life”) i “Separation City“.  Poslednji film seksi Britanke, koji je njenu mnogobrojnu publiku obradovao je “Loša karma“ (“Bad karma”), u kojem su joj partneri  Rej Liota (Ray Liotta), Dominik Persel (Dominic Purcell) i Kreg Ferbras (Craig Fairbrass).

Rhona Mitra 1231145 small Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih

Za Ronu Mitru, naravno, ne bez razloga, kažu da je jedna od najseksipilnijih dama sveta, zato ne čudi što je svojevremeno, tačnije 2001. godine, muški časopis “Maxim” stavio na četrdeset i šesto mesto svoje “Hot 100” liste.  Osim što je lepa, Rona je i veoma talentovana, kako za glumu tako i za pesmu, i mogla bi da ima svakog muškarca kog poželi pored sebe. Ipak, da li zbog njenog karaktera, i sama je u više navrata priznala da  joj je često bio prepreka  u privatnom životu, često su njene veze veoma kratko trajale. Među onima koji su uspeli da je osvoje, ali ne i da ostanu sa njom, su i poznati glumci Ben Aflek (Ben Affleck) i  Met Dejmon (Matt Damon) i američki biznismen Karl Hagmajer (Carl Hagmier). Jedini muškarac koji je u stanju da je trpi, pogotovo njen nimalo blag karakter, odaziva se na ime Oskar, i njen je najveći ljubimac rase buldog.

Rhona Mitra Rona Mitra: Lara Kroft devedesetih

Jedna je od najseksipilnijih žena planete koju ne možete a da ne volite, ili makar da joj se divite. Možda vam se ne sviđa njen stas, iako je takvih veoma malo, ali može zato da vam veoma prija njen glas. Nema muškarca koji će joj naći manu i dali bi sve što imaju da provedu noć sa njom. Sanjaju je, maštaju o njoj još iz doba klinačkih dana kada ih osvojila kao Lara Kroft u uvek popularnoj video igrici “Tomb Raider”. Ona je oličenje lepote, strasti i požude. Jednostavno Rona Mitra, neostvareni san koji ne prestaje da uzbuđuje javu.


Emina Ristović za sebe kaže da je večiti nostalgičar i pisac u pokušaju. Reči su njena igračka bez kojih ne može i od kojih je, jednog dana, pre dve godine, nastao roman prvenac “Balkanski virus”. Ne može bez Italije, koja je njen dom već 11 godina, porodice i prijatelja raštrkanih svugda po svetu. U slobodno vreme vodi svoj multi-cultural blog From Italy With Love.

Comments