Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ruslana Korshunova je bila kazaški model ruskog porekla. Rođena je drugog jula 1987. godine u Kazahstanu, a preminula je 28. juna 2008. godine, četiri dana uoči svog 21. rođendana. Njena smrt je proglašena samoubistvom, što je privuklo veliku pažnju ljudi širom sveta, a evo i zašto.

ruslana korshunova1 Ruslana Korshunova

Koršunova je otkrivena 2003. godine kada je magazin “All Asia” objavio priču o lokalnoj školi nemačkog jezika u gradu Almati, u Kazahstanu, koju je pohađala Ruslana. Debi Džouns (Debbie Jones) iz modne agencije Models 1 je zapazila ovu tada petnaestogodišnju buduću manekenku i primila je u ovu modnu agenciju koja je bila odskočna daska i današnjim velikim imenima iz modne industrije kao što su: Kejt Mos (Kate Moss), Naomi Kembel (Naomi Campbell), Sindi Kraford (Cindy Crawford) i mnogim drugim. Nadimak joj je bio Zlatokosa (Rapunzel) zbog njene predivne duge kose. U svojoj daljoj karijeri Ruslana je bila član jedne od najvećih modnih agencija IMG iz Njujorka, ali i Beatrice iz Milana, Traffic Models iz Barselone, Marilyn Models i iCasting Moscow koja je njena matična modna kuća iz koje se razvila u manekenku i modela. Koršunova je pozirala za naslovne strane francuskog, poljskog i ruskog “Elle“ magazina. Takođe je pozirala za kampanje kao što su: Blugirl by Blumarine, Clarins, Girbaud, Kenzo Accessories,  Marithé & François, Max Studio, Moschino, Pantene Always Smooth, Paul Smith i Vera Wang donji veš.

ruslanakorshunova8ja7 Ruslana Korshunova

Pored svega što smo nabrojali, postavlja se pitanje : Zašto bi jedna lepa, uspešna, bogata i naizgled srećna i ispunjena mlada dama sebi oduzela život skočivši sa devetog sprata svog stana na Menhetnu ?

tumblr lbpg4xzjCi1qc451yo1 r1 500 Ruslana Korshunova

Naime, samo nekoliko sati pre svoje smrti njen bivši dečko sa kojim je ostala u odličnim odnosima Artem Perčenok (Artem Perchenok), je dovezao do njenog stana nakon što su zajedno odgledali film. On lično nije mogao da veruje da se tako nešto dogodilo. Na početku je negirao i pokušavao da nađe neki logičan odgovor kojim bi opravdao ono što se desilo. Takođe, Ruslana se tek vratila u Njujork sa modnog dešavanja u Parizu i činilo se nemoguće da je vidno zadovoljna manekenka samo nekoliko sati kasnije poželela da izvrši samoubistvo.

Međutim, određene poruke i statusi koje je ostavljala na pojedinim internet sajtovima su mogli da naslute da se Ruslana na emotivnom  planu ne oseća baš najbolje.

“Izgubljena sam. Da li ću ikad pronaći sebe ?”

“To boli, kao da je neko uzeo deo mene, onda ga pocepao, nemilosrdno gazio sve više i bacio ga.”

ruslanakorshunova Ruslana Korshunova

Svakako ne izgledaju kao statusi jedne ispunjene i srećne osobe koja je u potpunosti zadovoljna svojim životom. Prijatelji kažu da je u to vreme imala bolove u stomaku, ali ako uzmemo u obzir da je život kakvim je ova mlada manekenka živela iscrpljujuće težak koliko je i prividno lep, i najmanja stvar nas čini da se osećamo nezadovoljnim pa možda i nepoželjnim. Njena majka, Valentina Kutenkova (Valentina Kutenkova) nije mogla da poveruje u ćerkino samoubistvo. Takođe je izjavila da joj se ćerka godinu dana pre poverila o određenim problemima na poslu i o tome kako želi da napusti posao modela. Pored toga ističe kako je posle njene izjave, sa njom sve bilo kako treba. Ono što takođe budi sumnju jeste to što je nakon samoubistva njena kosa bila znatno kraća. Mogla je opasti ali se nije mogla skratiti sama od sebe. Krajevi su bili nejednaki, kao da ih je neko amaterski skratio na brzinu. Takođe, njeno telo je pronađeno mnogo dalje od balkona sa koga je pala, kao da je u njenom stanu bio još neko koji je možda gurnuo ili nasilno bacio. Međutim, po izjavama brojnih svedoka, nijedno sumnjivo lice nije bilo primećeno na dan njene smrti. Sve ukazuje na samoubistvo, iako postoje brojni sumnjivi pokazatelji koji bi mogli uputiti i na suprotan odgovor. Policija je zatvorila slučaj sa zaključkom da je reč o samoubistvu. Koršunova je sahranjena sedmog jula 2008. godine u Moskvi.

0629 ruslana wire tmz Ruslana Korshunova

Činjenica je ta da je slučaj zatvoren i da posle duge istrage nisu pronađeni dokazi o ubistvu Koršunove. Ipak, ostaju pitanja koja smo na početku postavili: Zašto bi se bilo koja mlada osoba ubila uoči svog 21. rođendana ? Šta je u njoj probudilo želju da skočivši sa zgrade oduzme sebi život ne ostavivši nikakvu poruku svojim najbližima ? Da li se jednostavno radi o samoubistvu ili je ovo slučaj koji nije trebalo zatvoriti zato što postoji nešto ispod same površine ? Nažalost, odgovor na ova pitanja nećemo dobiti. Ostaće samo još jedna u nizu brojnih misterioznih smrti poznatih ličnosti. Ono što nam preostaje je da se iznova i iznova pitamo: Zašto ?

2amec8 1 Ruslana Korshunova


Vanja Camović je buduća studentkinja žurnalistike koja bi najviše volela da radi u medijima. Voli umetnost, najviše glumu. Obožava svoje prijatelje i sa njima najradije provodi vreme. Smatra da u životu treba ugrabiti svaku priliku jer je možda jedna od njih ona prava.

Editors choice