Ružičasti pun Mesec je jedan od najiščekivanijih nebeskih događaja u godini, jer podstiče transformaciju, duhovni rast i slavljenje životnih zadovoljstava. Pojavljuje se svake godine u aprilu donoseći priliv energije duhovne moći. Dvadeset i trećeg aprila 2024. godine ova lunacija se odvija u znaku Škorpije i može podstaći izlazak dubokih emocija na površinu. Možda ćete osetiti želju da „skinete staru kožu“ i prihvatite novi početak, ili ćete razmišljati o svojim najdubljim željama i strastima. Ovo je vreme da se fokusirate na lični rast i samootkrivanje, jer Škorpija podstiče zaranjanje u unutrašnji svet.

Mistični ružičasti pun Mesec u Škorpiji pojačava intuiciju i psihičke sposobnosti, što će vam pomoći da koristite unutrašnju mudrost i steknete dublje razumevanje sebe i sveta oko sebe. U ovom periodu možete otpustiti ono što vam više ne služi i prigrliti moć da upravljate svojim životom, negujete sebe i produbljujete veze sa ljudima do kojih vam je stalo.

Ovu moćnu energiju ćete najbolje iskoristiti ako je usmerite u postavljanje namera za lični rast i duhovni razvoj – povežite se sa prirodom i obiljem energije koja vas okružuje, obraćajući pažnju na ono što imate, umesto da žalite zbog onog što nemate.

Šta ružičasti pun Mesec donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Ovogodišnji ružičasti pun Mesec vas podseća da samootkrivanje može biti istovremeno uzbudljivo i zastrašujuće, ali neophodno je da napravite korak ka rastu i samoprihvatanju. Umesto da gušite izazovna osećanja, previđate crvene zastavice u odnosima, primetite ih i zabeležite u dnevnik. Razgovarajte o njima sa prijateljem od poverenja ili terapeutom i budite iskreni prema sebi, kako biste objektivno procenili svoju trenutnu situaciju.

Bik

Postavite čvršće granice i pazite koga puštate u svoj unutrašnji krug – ružičasti pun Mesec u znaku Škorpije obasjava vaše najbliže veze, platonske i romantične. Bilo da želite da se povežete sa nekim na dubljem nivou, preispitate svoje ciljeve sa poslovnim partnerom ili odnos sa bliskim prijateljem, ova luminacija vam daje moć da se bavite osnovnim problemima i zajedno radite na njima. Zaronite ispod površine i stvorite prostor za iskrene razgovore – ne plašite se svoje ranjivosti!

Blizanci

Prihvatite jednostavnost i otpustite distrakcije – pun Mesec može doneti neželjene poremećaje u vašu svakodnevicu, ali to ne znači da treba da izgubite iz vida svoje ciljeve. Prevaziđite uznemirenost razmišljajući o svojoj strategiji produktivnosti – kako da radite pametnije (a ne više) i o tome kako posao utiče na vaše zdravlje. Budite fleksibilni i pronađite kreativne načine da pojednostavite svoje obaveze i organizujete svoje vreme tako da ne budete preopterećeni. Manje je više!

Rak

Ako ste poslednjih meseci bili povučeni i osećali se zaštićeno u svom oklopu – u okruženju svog doma – ružičasti pun Mesec vas poziva da se povežete sa svojom radošću i svetom oko sebe. Bilo da se spremate da prezentujete projekat u koji ste uložili mnogo vremena i energije, ili da se vratite na dejting scenu nakon duže pauze, ova luminacija oživljava vaše samopouzdanje da prebrodite svoje nesigurnosti i oklevanje.

Lav

Ovaj senzualni pun Mesec poziva vas da date prioritet svom emocionalnom blagostanju i oslobodite se nepotrebnog prtljaga. Podržite svoju transformaciju brigom o sebi, vođenjem dnevnika, odlaskom na terapiju, provođenjem vremena u kontemplaciji… Takođe, ovaj period je idealan ako planirate da preuredite svoj životni prostor ili da se preselite i stvorite prijatno i udobno okruženje za sebe i svoje najmilije.

Devica

Ružičasti pun Mesec u znaku Škorpije aktivira vašu oblast komunikacije, kratkoročnih putovanja i učenja – odlično je vreme da se povežete sa prijateljima iz detinjstva i rođacima sa kojima sada imate mnogo toga da podelite. Ako završavate program edukacije ili se spremate za dugoočekivano putovanje, uzbuđeni zbog novih tema i istraživanja novih mesta, vodite računa o nivoima energije – uravnotežite aktivnost i odmor, da ne biste sagoreli. Radite stvari jednu po jednu i ne razmišljate previše unapred.

389A6645 1 Ružičasti pun Mesec – vreme transformacije za svaki horoskopski znak

Džemper: Lindex, Farmerke: Hugo, Ogrlica: Swarovski

Pročitajte i ovo: Evo šta nam donosi Venera u znaku Ovna

Vaga

Verujte u sebe i svoju sposobnost da činite velike stvari, dok lekoviti ružičasti pun Mesec obasjava vaš sektor prihoda i sopstvene vrednosti. Bilo da se zalažete za povećanje plate, oslobađate od potrebe za spoljnom validacijom ili učite da održite svoje emocionalne granice, ovaj introspektivni period vas podstiče da živite u skladu sa svojim vrednostima i ulažete u sebe. Verujte da imate snagu i mudrost da upravljate svime što vam se nađe na putu – imajte poverenja u sopstvenu otpornost.

Škorpija

Sa ovom važnom luminacijom u vašem znaku, spremni ste da iskoristite transformativnu energiju za svoje najveće dobro. Možete promeniti svoj izgled, uložiti u projekat strasti i dati prioritet svom ličnom razvoju, bez obzira na mišljenja i stavove drugih. Bilo da se radi o otpuštanju ograničavajućih uverenja, oslobađanju od loših navika ili opraštanju grešaka iz prošlosti, ovaj moćni pun Mesec vas podseća da treba da priznate i slavite svoj napredak. Izrazite zahvalnost za sve što ste prevazišli i stekli na svom putovanju i ne dozvolite da sumnje drugih utiču na vas.

Strelac

Ružičasti pun Mesec obasjava vašu dvanaestu kuću samoće i samoisceljenja. Vreme je da napravite korak unazad i istražite dubine svog unutrašnjeg sveta, za samorefleksiju, duhovni rast i isceljenje. Možete se osećati inutuitivnije i povezanije sa svojim snovima i podsvesnim umom – ne plašite se da prihvatite samoću i istražujete svoju unutrašnju mudrost. Verujte procesu i verujte da će vas rad na sebi dovesti do pozitivnih transformacija u svim oblastima života.

Jarac

Ružičasti pun Mesec je u vašem sektoru prijateljstva i možete osećati snažnu želju da se pridružite nekoj grupi ili organizaciji, koja je u skladu sa vašim vrednostima i interesovanjima. Takođe, podstaknuti ste da napustite toksična prijateljstva ili veze koje više ne služe vašem dobru i okružite se ljudima koji vas podižu i podržavaju. Razmislite o pronalaženju mentora ili trenera, koji će vas voditi na vašem putu – ne oklevajte da tražite pomoć i podršku koji su vam potrebni!

Vodolija

Ružičasti pun Mesec je u vašoj desetoj kući karijere i imidža u javnosti – možete želeti i nastojati da budete prepoznati po svojim jedinstvenim talentima i veština. Važno je da više vodite računa o svom prisustvu na mreži – ažurirajte svoje podatke, obnovite lični brend i umrežite se sa profesionalcima koji migu da podrže razvoj vaše karijere, jer energija ove luminacije može privući više prilika za uspeh. Reflektori su upereni u vas – blistajte, velike stvari se spremaju!

Ribe

Ova transformativna luminacija odvija se u vašem sektoru obrazovanja, slobode i avanture – možete biti podstaknuti da proširite svoje znanje i istražite nove horizonte. Ovo je sjajno vreme da upišete novi kurs, otputujete na neko novo mesto, ili se posvetite intelektualnoj ili duhovnoj potrazi. Takođe, možete biti zainteresovani da se povežete sa ljudima različite kulture i porekla, jer energija ružičastog Meseca olakšava međukulturalnu komunikaciju. Izađite iz svoje zone komfora i oslobodite se prošlosti!

Pročitajte i ovo: Rituali manifestovanja koje treba da praktikujete – prema horoskopu

Naslovna fotografija: WANNABE Media

Brankica Milošević

Comments