Proleće nam stiže, pa je pravo vreme da uvedete neke promene u svom ormaru. Malo manje toplije odeće, više lepršavih i cvetnih stvari. Osvežite ga sa mnogo boja i mekanih materijala. Neka se u njemu nađu i haljine, suknje, a teksas je obavezan. Odložite svoje zimske jakne, teške kapute i debele džempere do sledeće zime – jer vreme je za novi prolećni look.

Raslojavanje

Odredite mesto u ormaru za malo deblje stvari i bluze, a napravite pregled svojih majica i košulja, jer će one biti ključne za slojevito oblačenje koje je najizraženije kada dođe proleće. Takođe, u njemu mora da se nađe i prsluk koji možete nositi preko skoro svake kombinacije – bila ona klasična ili elegantnija. Kada je prolazni period u pitanju, najbolje je da vam pri ruci budu i džemperi od vune koji su vas grejali kada je bilo najhladnije.

Slika 119 S proleća, garderober počinje da cveta

Savršeno vreme za beg u prirodu

Izrazite svoj stil uz pomoć aksesoara

Vreme je da ponesete šešir, kačket i sve ono što niste imali hrabrosti ili prilike da iskoristite. Ešarpe su u trendu, kao i mali ukrasi kojim ćete vašoj kombinaciji dodati na živosti. “Šareno, volim te, šareno” je dobrodošlica lepom vremenu, a u trendu je nositi mnogo nakita. Tako da ne možete pogrešiti, ako želite sve da stavite na sebe.

Slika 29 S proleća, garderober počinje da cveta

Monotonijo, beži!

Novi komadi stižu u ormar

Kupite sebi stvar koja će označiti dolazak proleća. Neka to bude cvetna košulja ili pantalone sa printom koje će ove sezone biti hit. Na vama je da odlučite. Mantil obavezno nabavite. Za promenu, neka bude u beloj ili svetlijoj nijansi. Čisto da vam popravi raspoloženje.

Slika 35 S proleća, garderober počinje da cveta

Obavezno povedite pomoć

Uzmi boje…

Mnogo boja, živosti i elana. Prolećni garderober se po tome najviše razlikuje od zimskog. Nije da su crna boja i slične njoj nedozvoljene, ali sad je prilika da kombinujete i osećate se lepo. Pustite maštu da odradi svoj posao i ne skidajte osmeh sa lica.

Otkrijte se!

Pokažite svoju kožu i ten. Otkrijte noge noseći haljinu ili suknju. Pa čak i ako niste preplanule, dozvolite suncu da vas ugreje.Vreme je da izvučete svoje helanke ili svilene čarape i pravac u šetnju.

Na tačkice, retro, pruge

Budite deo prolećnih trendova i ne bojte se da ih ponesete. Prihvatite nove modne trikove bez mnogo razmišljanja. Eksperimentišite sa različitim dezenima. Slobodno ponesite i mornarski sako ili retro bluzu sa nitnama i tačkicama. Odluka je na vama.

Slika 44 S proleća, garderober počinje da cveta

Mnogo boja za srećnije kombinacije

Prepravi staru odeću

Budite kreativne, pa svoju staru jaknu od teksasa ukrasite raznobojnim kopčama ili je ulepšajte čipkom. Bluzu koju ste uflekale, možete da isečete i od nje napravite savršenu trendi i iscepkanu. Mnogo je ideja za kreativne ljude. Samo je potrebna volja – koju će, sigurna sam, proleće probuditi u vama.

Izvori fotografija: blog.westfield.com.au i pinterest.com.


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Comments