Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Ministarstvo zdravlja u Njujorku objavilo je službeni vodič za sigurnu seksualnu praksu, tokom pandemije virusa korone, u kome se u uvodu kaže da bi “svi Njujorčani trebalo da ostanu kod kuće i da svedu na minimum kontakt sa drugima, kako bi se smanjilo širenje virusa”. Dalje, ovaj ovaj memorandum detaljno iznosi načine na koje bi se virus potencijalno mogao raširiti seksualnim kontaktom, predlažući najefikasnije oblike zaštite.

Sve to zvuči vrlo klinički i informativno, ali detalji su sočni i pomalo zapanjujući – ne zbog eksplicitnog sadržaja, nego zato što državne institucije obično ne oglašavaju takve sadržaje. Dakle, njujorško Ministarstvo zdravlja nije propustilo ništa, u ovoj oblasti prevencije i zaštite – tu su “seksualni radnici”, oralni i analni seks, pornografija, masturbacija, seks-igračke. To nije nešto što se inače viđa u bilo kakvom vladinom proglasu, ali, ovo su neuobičajena vremena i povlače se neuobičajeni potezi.

Sama si svoj najsigurniji seksualni partner 2 e1585123651459 Sama si svoj najsigurniji seksualni partner

Mnogi hvale ovaj potez Ministarstva, nalazeći u njemu odličan vodič, koji se bavi realnim ljudskim seskualnim ponašanjem i prepoznaje njegove oblike koji su najbezbedniji i najprihvatljiviji u vreme socijalne distance i samoizolacije.

Poruka koja se ističe u ovom vodiču, glasi da ste sami svoj najbezbedniji seksualni partner: “Masturbacija neće širiti COVID 19, pogotovo ako perete ruke (i sve seksualne igračke) sapunom i vodom, u trajanju od najmanje 20 sekundi pre i posle seksa.”

Pa, ako ste do sada bili u dilemi, da li se samozadovoljavanje računa u seks – sada je zvanično, računa se.

Editors choice