Ministarstvo zdravlja u Njujorku objavilo je službeni vodič za sigurnu seksualnu praksu, tokom pandemije virusa korone, u kome se u uvodu kaže da bi “svi Njujorčani trebalo da ostanu kod kuće i da svedu na minimum kontakt sa drugima, kako bi se smanjilo širenje virusa”. Dalje, ovaj ovaj memorandum detaljno iznosi načine na koje bi se virus potencijalno mogao raširiti seksualnim kontaktom, predlažući najefikasnije oblike zaštite.

Sve to zvuči vrlo klinički i informativno, ali detalji su sočni i pomalo zapanjujući – ne zbog eksplicitnog sadržaja, nego zato što državne institucije obično ne oglašavaju takve sadržaje. Dakle, njujorško Ministarstvo zdravlja nije propustilo ništa, u ovoj oblasti prevencije i zaštite – tu su “seksualni radnici”, oralni i analni seks, pornografija, masturbacija, seks-igračke. To nije nešto što se inače viđa u bilo kakvom vladinom proglasu, ali, ovo su neuobičajena vremena i povlače se neuobičajeni potezi.

Sama si svoj najsigurniji seksualni partner 2 e1585123651459 Sama si svoj najsigurniji seksualni partner

Mnogi hvale ovaj potez Ministarstva, nalazeći u njemu odličan vodič, koji se bavi realnim ljudskim seskualnim ponašanjem i prepoznaje njegove oblike koji su najbezbedniji i najprihvatljiviji u vreme socijalne distance i samoizolacije.

Poruka koja se ističe u ovom vodiču, glasi da ste sami svoj najbezbedniji seksualni partner: “Masturbacija neće širiti COVID 19, pogotovo ako perete ruke (i sve seksualne igračke) sapunom i vodom, u trajanju od najmanje 20 sekundi pre i posle seksa.”

Pa, ako ste do sada bili u dilemi, da li se samozadovoljavanje računa u seks – sada je zvanično, računa se.

Comments