San Francisko je jedan od najpopularnijih i turistima najatraktivnijih gradova u Americi. Razlog njegove popularnosti jeste sama njegova mističnost i arhitektura, neobične ulice u kojima se možete izgubiti, čuveni most “Golden Gate” koji  se često nazire iz magle, a ujedno je i zaštitni znak ovog grada, dok je nekima još uvek privlačan i zbog činjenice da je u ovom gradu snimana popularna serija “Čari”.

Zato ne čudi što je upravo ovaj gradić (ne zbog njegove veličine, već zbog duše koju ima), čiji stanovnici već decenijama očekuju čuveni zemljotres koji će ga odvojiti od ostatka Amerike, inspiracija mnogim umetnicima, pa i fotografu Vinsentu Laforetu, koji je napravio seriju magičnih fotografija na kojima nam je pokazao kako San Fran, kako ga Amerikanci od milošte zovu, izgleda noću.

san francisko nocu 1 San Francisko noću: Magija koja očarava san francisko nocu 2 San Francisko noću: Magija koja očarava san francisko nocu 3 San Francisko noću: Magija koja očarava san francisko nocu 4 San Francisko noću: Magija koja očarava san francisko nocu 5 San Francisko noću: Magija koja očarava
Comments