Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/2

Obožavali smo Dr Hausa, odnosno engleskog glumca Hju Lorija u američkoj seriji čiji su autori Dejvid Šor i Pol Atanasije. Lik kontroverznog, genijalnog i naizgled malo autističnog doktora Gregori Hausa, koji se odlikuje sarkazmom, aposolutnom predanošću slučaju na kome radi i genijalnim rešavanjem medicinskih zagonetki koje su izazov za njega i njegov tim, kreiran je po uzoru na lik čuvenog detektiva Šerloka Holmsa, kojim je Šor fasciniran, najviše zbog jedinstvene indiferentnosti prema klijentu. Ovu osobinu ima i Gregori Haus, a na isti način kao Šerlok Holms donosi zaključke – koristi psihologiju čak i tamo gde izgleda da nije primenljiva, traži pravu dijagnozu metodom eliminacije, a tu su i mnoge druge sličnosti i direktne asocijacije na čuvenog izmišljenog detektiva.

Gledaoci su sa oduševljenjem prihvatili nastarnog doktora, a ženski deo publike nalazi da je Dr Haus neverovatno seksi, zbog kombinacije emotivne nedostupnosti i ranjivosti, genijalnosti i bezobrazne i cinične neposrednosti. Prosto nam je neprijatno kad Hju Lorija vidimo u nekoj drugoj ulozi, jer ga identifikujemo sa specifičnim i briljantnim doktorom Hausom, čije su izjave i komentari postali citati koji se navode – zaboravljamo na tim scenarista, koji su bili zaduženi da smisle njegove duhovite, mračne, sarkastične, neprijatne i bolno istinite opaske. Dakle, Dr Haus je seksi genijalac, koji je u seriji izgovarao sledeće rečenice, a za njegovu očaravajuću ličnost zaslužni su Dejvid Šor, Piter Blejk, Lorens Kaplou, Rasel Frend, Garnet Lerner.

– Ako te niko ne mrzi, sigurno nešto radiš pogrešno.

– Stvari se menjaju. Ali ne znači da se menjaju na bolje.

– Osnovna istina ljudskog bitisanja jeste da svi lažu. Jedino varira to o čemu lažu.

– Ako razgovaraš sa Bogom, onda si religiozan. Ako Bog razgovara sa tobom, onda si psihotičan.

– To šta ti misliš o meni me neće promeniti, ali bi moglo da promeni ono što ja mislim o tebi.

Editors choice