Šta znaju roditelji o dejtingu, kad se danas sve promenilo? Oni se samo brinu za tebe i savetuju ti da se čuvaš i pričaju sve jedno te isto o odgovornosti, kompromisima i svim tim dosadnim stvarima, koje nemaju veze sa tim kako se ti osećaš. Ali oni zaista znaju mnogo toga kroz šta su i sami prošli, a ti si ta koja ne može da zamisli svoju majku kako se predaje strasti, kako izgara za nekim, kako pokušava da preživi slomljeno srce, ili svog oca kao romantičnog ljubavnika. Zato i ne možeš da čuješ ono što ti oni stvarno poručuju, ne samo iz svoje brige za tvoje dobro, nego iz svog iskustva.

Nikad nećeš biti zadovoljna onim što imaš, ako samo gledaš okolo u potrazi za boljim

Kad si sa nekim, posveti mu se. Ne zato što treba da ostaneš celog života sa nekim ko ti baš i ne odgovara, samo zato što nisi našla nikog boljeg, nego zato da bi bila sigurna da si nekog dobro upoznala i da si otkrila da li je ono u čemu se slažete veće i važnije od onog u čemu se ne slažete, ili obrnuto. Ako si stalno u potrazi za boljim, a ne obraćaš pažnju na ono što imaš, promaći će ti dobre strane odnosa, a nećeš ni znati šta je zapravo to bolje što tražiš – jer ti možda tražiš bolju sebe, a ne boljeg muškarca.

Nikada nećeš biti 100 posto sigurna ni u šta u životu

Slediti svoj osećaj i slušati svoj unutrašnji glas, znači najmanje grešiti. Čim počneš da razmišljaš, da pokušavaš da proceniš rizik – počinješ da sumnjaš u sebe i sve teže ti je da doneseš odluku. Jedino u šta možeš da budeš sigurna jeste da je to tvoj život i da si u njemu prisutna sto posto, ma šta se dogodilo. Sve ostalo je manje ili više nesigurno. Zato ne treba da se plašiš da ćeš pogrešiti, jer nema načina da se greške izbegnu – može samo da im se umanji procenat i značaj, nastojanjem da postupaš u skladu sa svojim osećanjima, sa onim što ti tvoj unutrašnji glas šapuće.

veza1 1 Saveti o vezama koje bi nam dali roditelji, kad bismo hteli da ih čujemo
Comments