Fotografi znaju mnoge tajne kako da učine da na fotografijama izgledate savršeno, pa zašto da onda neke od tih trikova ne “ukradete” od njih.

Ovi saveti će vam pomoći da uvek izgledate fenomenalno na fotografijama i da uvek budete zadovoljni sobom.

Držite ruke na bokovima

Mnogi ljudi ne znaju šta da rade sa svojim rukama kada treba da se fotografišu, osećaju se neprijatno dok poziraju, pa fotografi moraju da nađu načina da im u tome pomognu. Najbolji način da rešite ovaj problem jeste da svoje ruke stavite na bokove, jer ćete tako izgledati prirodno i opušteno. Ako imate džepove na garderobi, možete i njih iskoristiti.

saveti profesionalnih fotografa 1 Poziraj kao profesionalac

Okrenite lice na desno

Naučnici ističu da leva strana našeg lica govori o tome šta i kako osećamo, pa zato, kada se sledeći put fotografišete, probajte da blago sakrijete levu stranu vašeg lica, jer se na njoj ocrtavaju sve vaše brige i stresovi. Okrenite svoje lice blago na desno i ako imate visoko čelo ili veliki nos. Dobro je i da, pre nego što se fotografišete, isprobate nekoliko poza ispred ogledala.

saveti profesionalnih fotografa 2 Poziraj kao profesionalac

Gledajte iznad objektiva fotoaparata

Ovo je prva i osnovna stvar koju će vam svaki fotograf reći, jer ćete uz pomoć ovog saveta izgledati mnogo prirodnije na fotografijama. Bilo da vas fotografiše profesionalac ili vaš prijatelj, uvek se pridržavajte ovog saveta.

saveti profesionalnih fotografa 3 Poziraj kao profesionalac

Blago se okrenite na stranu

Dobra poza je ključna za dobar izgled fotografije. Zato se sledeći put kada se fotografišete, blago okrenite na jednu stranu, jer će tako vaše telo izgledati mršavije, a dobro bi bilo i da jednu nogu blago savijete dok stojite. Naravno, i strana na koju je okrenuto vaše lice može mnogo uticati na vaš izgled na fotografijama.

saveti profesionalnih fotografa 4 Poziraj kao profesionalac

Prirodna šminka

Što vam je šminka prirodnija, lepše ćete izgledati na fotografijama – savet je kojeg se morate pridržavati ako želite da lepo izgledate na fotografijama. Izbegavajte jake senke za oči i jake karmine. Bolje se pridržavajte prirodnih nijansi. Dobro bi bilo i da konsultujete nekog šminkera, dizajnera ili stilistu, jer će vam svi saveti dobro doći.

saveti profesionalnih fotografa 5 Poziraj kao profesionalac

Stavite karmin

Bilo da je reč o crvenom karminu ili nešto blažim nijansama sjajeva, uvek imajte sjaj za usne ili ruž na fotografijama, kako bi one izgledale savršeno. Trudite se da nijansa karmina ili sjaja bude u skladu sa vašim tenom, bojom očiju ili kose, jer ćete tako postići najbolje rezultate. Izbegavajte karmine boje višnje, sa ružičastom nijansom, jer će oni učiniti da izgledate starije.

saveti profesionalnih fotografa 6 Poziraj kao profesionalac

Opustite se i osmehnite

Potrudite se da se opustite kada se fotografišete i uvek se smejte. Ako vam to baš ne ide od ruke, potrudite se da se setite nečeg lepog iz vašeg života, jer je to najbolji način da vaš osmeh izgleda što prirodnije.

saveti profesionalnih fotografa 7 Poziraj kao profesionalac

ZANIMLJIVOSTI:

Na šta ličiš dok praviš selfi?

Otkrijte put do savršenog selfija!

Izvor fotografija: wmnlife.com

Jasna Đorđević

Comments