Krema za sunčanje

Iako ni sama mnogo voli Sunce i često mu se izlaže, Dijan savetuje u svojoj knjizi da je krema sa faktorom najobavezniji deo svake nege i rutine. Na prvom mestu preporučuje da se smanji izlaganje zracima koji su veoma štetni, ne samo po lepotu, već i po zdravlje, ali budući da ni sama ne sluša to što govori, kaže da je krema nešto bez čega nikada ne izlazi iz kuće. Ako već voliš Sunce, možeš da se zaštitiš u velikoj meri od njega, jer ne postoji razlog da to ne uradiš.

dian von frstenberg 3 Saveti za negu od Dijan fon Furstenberg: Budi žena koja želiš da budeš

Ostavi svoju kosu “na miru”

Devojke uglavnom žele da budu poput poznatih dama, da svaka dlaka bude na svom mestu, uvek savršeno stilizovane frizure. Ali od toga veća je samo laž da su te poznate dame uvek tako doterane i sređene. Kada uvidiš da nešto tvojoj kosi ne prija, da je od nekog preparata ili načina stilizovanja sve tanja, lošijeg kvaliteta, odmah to ostavi, “pusti na miru” svoju kosu, jer ničeg lepšeg nema od zdrave kose koja govori da je negovana. Koliko god frizura bila lepa, kada je oštećena ta lepota pada u vodu.

Pogledaj duboko u svoju torbu

Zanimljiv opis jednog ženskog fenomena od strane Dijan fon Furstenberg. Kako je iznela u drugoj knjizi, često je kao mlada nakon noći provedene sa dečkom trčala do kupatila da se našminka, kako je on ne bi video otečenu, bez maskare, bledu ili sa nekom bubuljicom. Međutim,sa 30 godina, žena je to u svom punom značenju, jaka, stamena, pametna, svesna i lepa. To je vreme kada žena može da iznese sve što ponese, bez ikakve nesigurnosti. Zato, savet glasi da ako voliš da se šminkaš u ovim godinama to treba da radiš koliko god voliš i želiš, ali ako ne voliš, ne postoji osoba, niti situacija koja te to može naterati. Ovo su godine kada je najbitnija tvoja ličnost i ništa drugo, zato bez ikakve presije.

Comments