SBB kompanija je zajedno sa učenicama osnovnih škola obeležila Međunarodni dan devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT). 

SBB obelezio Medunarodni dan devojcica u IKT u 1 SBB obeležio Međunarodni dan devojčica u IKT u

Učenice završnih godina Osnovnih škola “Zmaj Jova Jovanović”, “Sveti Sava” i “Đorđe Krstić” iz Beograda, zajedno su sa svojim nastavnicama informatike posetile poslovnu zgradu SBB kompanije i tom prilikom čule iskustva žena iz Sektora za IT podršku i Direkcije za inženjering.  

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo ugostili skoro 30 učenica sa kojima su naše koleginice podelile svoj karijerni put, odgovarale na njihova pitanja i ohrabrile sve devojčice da se opredele za ovu vrstu profesije. Ponosni smo na činjenicu da SBB kompaniju čine 50% žena, dok je 38% menadžera mlađe od 40 godina, što dokazuje da mi kao kompanija ulažemo u mlade i perspektivne ljude”, izjavila je Ana Puzović, rukovodilac za selekciju i razvoj zaposlenih u SBB kompaniji.

SBB obelezio Medunarodni dan devojcica u IKT u 5 SBB obeležio Međunarodni dan devojčica u IKT u

Međunarodni dan devojčica u IKT-u se obeležava sa ciljem da ohrabri sve devojčice da se vode svojim interesovanjima i željama prilikom odabira budućih profesija. 

“Ono što mislim da je jako važno za posao je da mi imamo jednake šanse u IT sferi. Veoma je važno da od početka obrazovanja budemo svesni da nas vrednosti odvajaju a ne pol i to je ono što doprinosi sve većem broju žena u IT sektoru”, rekla je Ana Ivanović, direktorka sektora za IT podršku.

SBB obelezio Medunarodni dan devojcica u IKT u 4 SBB obeležio Međunarodni dan devojčica u IKT u

SBB kompanija pruža mogućnost prakse srednjoškolcima i studentima, a od ove godine je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije zvanično akreditovani učesnik u programu dualnog obrazovanja.

Comments