Kažu da ne valja praviti dugoročne planove, ali kada je hrana u pitanju, ja kažem “da”. Osim što ćete uštedeti na novcu i unapred isplanirati obroke koje hoćete da pravite, ostaće vam vremena da se pošteno divite svojoj organizaciji.

Višak kilograma je uzrok neorganizovanosti, brzog ritma života i haosa koji se smenjuje pred vašim očima. Kada brzo živite, brzo se i hranite i onda nastaje problem, jer se kalorije udvostručuju.

Planiranje uspostavlja strukturu koja može da vam pomogne da ostanete u okviru budžeta, a da budete u minusu kada su kalorije u pitanju. Donesite odluku i napravite planer, a usput obećajte sebi da nema više prejedanja.

Čak možete izdvojiti novac za preko potrebne namirnice, a ostatak izuzev džeparca ostaviti u banci ili dati prijatelju da vam sačuva. Tako nećete pasti u iskušenje da dokupujete još namirnica i naravno, nećete se baciti na slatke poroke.

180 Sedam dana, sedam zdravih odluka: Svako novo jutro za kilogram slabija

Ponedeljak je dan “D”. Tada kreće novi režim ishrane i moraš postupiti mudro. Pošto završiš nabavku namirnica, reorganizuj aktivnosti i eliminiši sve trenutke dokolice i dosade.

Vreme koje si provodio ispred TV-a i grickajući slaniše sada upotrebi za pripremu zdravog obroka i ostale aktivnosti.

263 Sedam dana, sedam zdravih odluka: Svako novo jutro za kilogram slabija
Comments