Raskidi su neprijatni i bolni, nekad previše dramatični i neretko tragikomični. Upravo zbog toga, raskidi su česta tema i inspiracija u raznim romantičnim komedijama. Takve komedije nam, pored zabave i smeha, mogu ponuditi i poučne lekcije o raskidima.

Dajte sebi vremena da prebolite (ali ne previše!)

Lekcija iz filma “Zaboraviti Saru Maršal” (Forgetting Sarah Marshal). Nakon što je Sara, koju glumi Kristin Bel (Kristin Bell), raskinula sa svojim dugogodišnjim dečkom Piterom, koga je odigrao Džejson Sigel (Jason Segel), on provodi veliki deo vremena ridajući, pevajući žalopojke, tugujućiI znate šta? To je ok. Potrebno je vreme da rane zarastu. Potrebno je vreme, bez obzira koliko to delovalo preterano i dramatično, da izrazimo svoj bol i patnju, da se rasteretimo i nastavimo dalje. Na kraju, on se hrabro uzdiže, i svoju patnju kreativno kanališe kroz ono što voli, kroz pisanje.

forgetting sarah marshall peter bre Sedam lekcija o raskidu iz romantičnih komedija

Dajte sebi određeno vreme da prebolite raskid… ali ne previše vremena

Otarasite se onog što vas podseća na bivšu vezu

Lekcija iz filma “Večni sjaj besprekornog uma” (Eternal Sunshine of Spotless Mind). Iako ne možete da izbrišete svoje celokupno sećanje na bivšeg ili bivšu, kao što je to uradio Džoel, koga je odigrao Džim Keri (Jim Carrey), možete da uklonite sve ono što vas podseća na bivšu vezu. Ako želite da zadržite uspomene, bar ih na neko vreme sklonite iz vidokruga.

eternal sunshine of the spotless mind Sedam lekcija o raskidu iz romantičnih komedija

Memorija se ne briše tako lako, ali možete da uklonite sve ono što vas podseća na bivšeg partnera

Comments