Neka od najboljih televizijskih prijateljstava su veoma podcenjena, dok se o drugima konstantno priča sa tonom veličanja. Sledeća lista je kombinacija dve vrste TV prijateljstva. Sigurni smo da ste, bez obzira što već imate svoje divne prijatelje, u nekom trenutku poželeli da budete deo dinamičnih priča koje ste obožavali gledajući svoje omiljene serije. Hajde da pogledamo sedam najboljih TV prijateljstava.

Ted, Barni i Maršal (Ted, Barney, Marshall)

U seriji “Kako sam upoznao vašu majku” (How I Met Your Mother) možemo primetiti dosta lepih prijateljstava, ali tri momka iz naslova se definitivno izdvajaju od ostatka! Deo ovog prijateljstva koji smo izdvojili kao omiljeni je to što se Barni uporno bori za Tedovu naklonost, što uvek stvara prezanimljivu situaciju! Ono što ovu trojicu momaka čini jednim od najboljih TV prijateljstava je svakako činjenica da su uvek tu jedan za drugog, bez obzira na okolnosti, a uz sve to, uspevaju i da se sjajno zabave!

Doktor i Dona

U seriji “Doktor Hu” (Doctor Who) da se primetiti da se od mnogobrojnih zasnovanih drugarstava većina završi tako što se svi zaljube u Doktor Hua, što doduše nije slučaj sa Donom (Donna). Ovo čini njihov odnos posebnim, jer je ona onaj neophodni upliv realnosti u njegov život, te mu ne dozvoljava da se izvuče sa glupostima koje priređuje. Njihov odnos je sjajan i lako se da videti koliko mare jedno za drugo.

Džoi i Čendler (Joey, Chandler)

Kada gledate seriju “Prijatelji” (Friends) gotovo da je nemoguće izdvojiti dvoje posebnih iz cele družine, jer su svi fenomenalni! Međutim, priznaćete da ipak niko nije kao Džoi i Čendler! Njihov odnos je definitivno najzanimljiviji i najzabavniji u celoj seriji. Obojica neverovatno laganog i svima razumljivog smisla za humor, u istoj prostoriji (pa čak i ponaosob) znače zagarantovan smeh! Međutim, kada se sav taj smeh zanemari, oni i dalje mare jedan za drugog, što je divno videti, pogotovo kada je u pitanju muško-muški odnos.

8c257b8f71fe888342e4abd1ca32d02d01 Sedam najlepših prijateljstava sa malih ekrana

Oni su nam omiljeni

Šeldon i Peni (Sheldon, Penny)

Ovo je prijateljstvo za koje smatramo da je prilično podcenjeno. Često, kada se govori o seriji “Veliki prasak” (The Big Bang Theory), mnogi zaborave da pomenu odnos koji Šeldon i Peni imaju. Mada se ona često učini sebičnom, ipak je uvek tu za Šeldona! Takođe su, zahvaljujući humoru koji koriste, prezanimljivi zajedno!

Vilson i Doktor Haus (Wilson, Dr House)

Ovo je jedno od onih prijateljstava na koja ne možete da ostanete ravnodušni. Vilson i Doktor Haus umeju da vas rastuže, usreće, razljute, nasmeju, učine da razmišljate o stvarima o kojima inače ne biste… Mada ličnosti koje smo do sada naveli spadaju u kategoriju komedije, Vilson i Doktor Haus su u žanru drame, što implicira da se od njih ne očekuje da vas zasmejavaju. U njihovom slučaju, akcenat je na predivnom prijateljstvu dvoje odraslih ljudi.

Šerlok i Votson (Sherlock, Watson)

Gde god da ih spazimo, ne možemo da ih ne volimo! Definitivno spadaju u kategoriju najpoznatijih prijateljstava u istoriji i možete ih videti u različitim situacijama i u različitim žanrovima. Iako izgleda kako Votson brine o Šerloku non-stop, oni zapravo brinu jedan o drugom, možda više nego što i oni sami to shvataju.

Merlin i Artur (Merlin, Arthur)

Od prve epizode serije “Merlin” (Merlin) ne mogu da se zasitim prelepog, gotovo bratskog odnosa koji imaju Merlin i Artur. Iako se non-stop prepiru, spasavaju jedan drugom živote i spremni su da urade sve što je potrebno za ovog drugog. Dakle, oni nas ne oduševljavaju samo humorom kojim raspolažu tokom serije, nego i iskrenim gestovima koji sugerišu pravu prijateljsku ljubav!

Koga biste vi stavili na listu svojih omiljenih prijateljstava?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments