Prvi poljubac predstavlja jedan od najvažnijih događaja u našim životima, koji bilo da je ispao dobar ili loš, pamtimo zauvek. Gledajući filmove i serije iznova se nadamo da će naš sledeći poljubac koji poklonimo nekome biti onaj pravi, onaj specijalni koji će proizvesti toliko jake varnice, da će se na tih par sekundi i mrak pretvoriti u dan, i da ćemo u tom trenutku znati da je ta osoba prava za nas. Međutim koliko god da su naši prvi poljupci specijalni, nekako isto tako volimo da se emotivno povežemo i sa  poljupcima na TV-u. Često smo sami sebe hvatali, neki svesno neki ne, kako jedva čekamo da se naši omiljeni likovi u seriji ili filmu poljube, jer oni predstavljaju neku vrstu vere u pravu ljubav koju i mi sami toliko žarko priželjkujemo. Upravo zbog ovih razloga predstavljamo vam sedam najlepših prvih poljubaca koje smo videli u TV serijama.

Nik i Džes, “Nova devojka”

Prvi na spisku su Nik (Nick) i Džes (Jess) iz serije “Nova devojka” (New Girl) koji su se poljubili u drugoj sezoni ove serije. Iako se dugo čekalo na poljubac, ipak se isplatilo. Cela epizoda se vrtela oko izazova da se njih dvoje poljube, na šta je Nik odgovorio da ne želi da prvi njihov poljubac bude prisiljen. Umesto toga nas je sve iznenadio kada ju je na kraju epizode spontano uhvatio i strasno je poljubio, nakon čega je samo hladnokrvno odšetao od nje i sve nas ostavio u šoku.

Ros i Rejčel, “Prijatelji”

Naravno, kakav bi ovaj članak bio da nema scene iz jedne od najpopularnijih serija ikada “Prijatelji” (Friends), i epizode kada Ros (Ross) po prvi put ljubi Rejčel (Rachel). Iako je ova epizoda iz davne 1995, koliko god puta je gledali danas sve nam se više čini emotivnija i značajnija.

Džim i Pem, “The Office”

slika 312 Sedam najlepših prvih poljubaca na televiziji

Konačno se desilo

Još jedan poljubac koji nam daje motivaciju da nikada ne treba odustajati ukoliko ste zaista zaljubljeni u neku osobu. Džim (Jim) je još na početku serije obelodanio svoja osećanja prema Pem (Pam) koje je ona odbila. Međutim nakon nekog vremena pokušavanja i upornosti Džim ju je osvojio i dobio zasluženi poljubac.

Čak i Bler, “Tračara”

Jedan od mnogih primera kako se i iz mržnje može stvoriti ljubav u nekim slučajevima. To se nenadano desilo između Čaka (Chuck) i Bler (Blair) u “Tračari” (Gossip Girl) na, slobodno mogu reći, svačije iznenađenje. Kada kažu da se suprotnosti privlače mislim da su njih dvoje savršen primer za to.

Džef i Eni, “Community”

slika 56 Sedam najlepših prvih poljubaca na televiziji

Od zaštitnika do ljubavnika

Ovo je jedan od onih“nespretnih“ poljubaca koji su uvek toliko šarmantni da jednostavno kada ih gledamo ostane sa onim glupavim osmehom, pogotovo jer nam je ova priča skoro svima poznata. Džef (Jeff) je uvek bio tu za Eni (Annie) i uvek ju je štitio od svega kao da joj je stariji brat, tako da je nekako logično bilo da na kraju i završe zajedno.

Erik i Suki,“Prava krv”

slika 6 Sedam najlepših prvih poljubaca na televiziji

Erik i Suki

Naravno, da nema vampira i ostalih mističnih bića, ova priča ne bi bila kompletna, tako da smo došli do šestog mesta i strastvenog poljupca između vampira Erika (Eric) i Suki (Sookie) u jednoj od najgledanijih serija današnjice “Prava krv” (True Blood). Kada je Erik mislio da je na kraju svog vampirskog života, odlučio je da krene za svojim emocijama i poljubi Suki, što mu ona nije zamerila.

Dejmon i Elena, “Vampirski dnevnici”

slika 73 Sedam najlepših prvih poljubaca na televiziji

Delena

Još jednom se vraćamo vampirima i tom “posmrtnom poljupcu” koji ostavlja sjajan filmski utisak, jer nas drži napetima i bez daha dok nestrpljivo čekamo šta će se dalje desiti. Nakon čega nas umiri taj trenutak iskrenosti nakon kojeg možemo da odahnemo.

Nadamo se da vam se sviđa naših “sedam veličanstvenih”, i držimo vam fige da ako još uvek niste imali savršeni prvi poljubac, uskoro se desi i bude onaj pravi.

Izvori fotografija: fanpop.com, fansshare.com, tumblr.com


Marko Vukićević – Kritičar, filantrop, vodi se Šekspirovim citatom “All world’s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances and one man in his time plays many parts. As you like.”.

Comments