Dođe vreme kad ljubav nestane u vezi ili realnost koja govori da zajednički ciljevi i snovi više nisu održivi.

Kad par prizna da problemi postoje, preporučljivije je da se raziđu nego da održavaju odnos koji nema šta da ponudi.

Raskidi obično vode do – ili prekomerne upotrebe alkohola, ili sklonosti da postanemo samo prazna ljuštura od čoveka. Postoje zdraviji načini koji mogu pomoći da se nastavi sa životom bez prevelikog emotivnog tereta. Bitno je da raščistite sve što imate i da nijedno od vas dvoje ne počne da prezire drugo. Nudimo vam sedam načina da se nosite sa raskidom:

1. Saopštite vesti

Nije časno ni iskreno samo baciti bombu i nestati, niti raskinuti preko sms-a, ni promeniti status veze na društvenoj mreži, što je danas novi fenomen. Da bi obe strane sahranile loše emocije koje raskid nosi sa sobom, najbolje je da se o tome porazgovara.

saopštite vest Sedam zdravih načina da se nosite sa raskidom

Ispoštujte partnera

2. Davanje znakova

Mudrije je da pre raskida stavite partneru do znanja šta mislite o budućnosti vaše veze. Tako da kad dođe do raskida – niko neće biti šokiran i moći ćete da se raziđete u miru.

3. Izbegavanje krivice

Bolje da sastavite listu “ja se osećam” nego “ti nisi/jesi”. Na primer, govoreći: “Osećam se zapostavljena kad posao obavljaš kući” nosi istu poruku, samo na neoptuživački način, kao kad kažete: “Radoholičar si i opterećen poslom”. Obe strane trebaju da se osvrnu na uzroke problema sa distance, a ne da svaljuju svu krivicu na jednu stranu.

Comments