U prethodnom članku izlistali smo tri poznate ličnosti i njihove navike ishrane. Ovde navodimo još četiri poznate ličnosti, pa je na vama da odlučite na koga želite da se ugledate. Bez odugovlačenja, evo ih:

4. Krisi Tejgan – doručak modela

Supermodel Krisi Tejgan (Chrissy Teigen) dokazuje da manekenke ne preživljavaju na celeru i šargarepama. Tejgan, koja prati dijetu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, kaže da ne računa kalorije, ali umesto toga se fokusira na hranu koja je bogata proteinima i zdravim mastima. Prema jednom časopisu ishrane, Tejgan voli doručak sačinjen od ćureće slanine i jaja, uz avokado. Ovo je, po mom mišljenju, dobar izbor hrane koja sadrži dosta proteina, i čak i da ne jedete meso, jaja i avokado su moćna kombinacija u obroku koja će vas zasititi i održati nivo šećera u krvi.

slika 5 Sedam zdravih namirnica koje poznate ličnosti jedu za doručak (2. deo)

Krisi Tejgan prati dijetu sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

 5. Marija Menunos – jednostavno i bogato proteinima 

Ako ne želite da komplikujete doručak i zadržite slatkiše, probajte ono što je Marija Menunos (Maria Menounos) spremila za doručak, što podrazumeva kiselo mleko puno proteina i borovnice koje sadrže antioksidanse koji obezbeđuju neophodna vlakna, tu je i dosta proteina i vitamina C, kalijuma i vitamina B12. Ja volim kiselo mleko i ako ne možete da jedete ili preskačete mlečne proizvode, slobodno se odlučite za vegetarijanske jogurte umesto toga, a neki od tih proizvoda dolaze baš u obliku kiselog mleka.

slika 6 Sedam zdravih namirnica koje poznate ličnosti jedu za doručak (2. deo)

Marija Menunos često sprema doručak koji se sastoji od kiselog mleka i borovnica

 6. Padma Lakšmi – živinski proizvodi

Domaćica emisije “Bravo’s Top Chef” kaže da voli da jede živinske proizvode, a kako prenosi “Bon Appetit” časopis, ona obožava jaje sa tostom od kiselog testa i grejpfrutom. Lakšmi kaže kako takođe voli kajganu sa domaćim ajvarom od manga. Kao i većina zvezda, ova prelepa dama zna važnost prvog obroka koji je pun proteina. Bilo da jedete jaja ili ne, ishrana bazirana na proteinima odmah ujutro je sjajan način da pokrenete svoj metabolizam i obuzdate glad.

slika 7 Sedam zdravih namirnica koje poznate ličnosti jedu za doručak (2. deo)

Padma Lakšmi obožava jaje sa tostom od kiselog testa i grejpfrutom

 7. Džej Lo – proteinski milkšejk od pirinča 

Džej Lo (Jennifer Lopez) pije brz i lagan proteinski šejk od pirinča, sudeći po navodima sajta youbeauty.com, i kada sam ja u pitanju, meni se sviđa ova verzija prema kojoj unosim proteine kroz voćne mešavine i milkšejkove, a vi ne zaboravite da dodate malo zdravog voća i zeleniša – kako biste imali potpuniji obrok.

slika 8 Sedam zdravih namirnica koje poznate ličnosti jedu za doručak (2. deo)

Dženifer Lopez se odlučuje za proteinske šejkove

Drage dame, bilo šta da doručkujete, nikada nije loše da čujete ideje drugih ljudi. Čini se da je ishrana bogata proteinima posebno popularna u krugu poznatih ličnosti i niko, po mom mišljenju, ne može da se usprotivi dobrim stranama ovakve ishrane. Koji je vaš omiljeni doručak?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments