Arija (Aria), Hana (Hanna), Spenser (Spencer) i Emili (Emily) – glavne akterke popularne serije “Slatke male lažljivice” (Pretty Little Liars) kroz tri sezone, ispunjene lažima, ubistvima i misterijom, naučile su nas korisnim životnim lekcijama.

Emili Ali Ajra i Hana 1 Sedam životnih lekcija kojima nas je naučila serija “Pretty Little Liars”

Koje ste pouke vi izvukli iz popularne serije?

Budite fini prema drugima

Svako ko iole zna nešto o Alison DiLorentis (Alison DiLaurentis) zna da je bila zlobna i često nemilosrdna prema drugima, pa je tako svaki stanovnik Rouzvuda bar jednom bio osumnjičen za njeno ubistvo. To, naravno, ne znači da – ukoliko ne budete fini i vas će neko ubiti, a zatim nastaviti da uznemirava vaše prijatelje pretećim anonimnim porukama. Za svaki slučaj, budite fini prema svima, jer nikad ne možete znati kako bi neko mogao reagovati na vaše zlobne komentare.

Ako želite da se rešite nečega: spalite ga!

Dnevnici, video-trake i oružje kojim je počinjeno ubistvo, sve su to stvari koje su se vremenom pojavljivale i zagorčavale život Spenser, Ariji, Emili i Hani. Ako vas neki predmet može kompromitovati i povezati sa nekom, makar i bezazlenom laži, a više vam nije potreban – spalite ga!

Ne kradi!

Hana i Ešli Merin (Ashley Marin) neko vreme su patile od anksioznosti, problema kojeg su uzrokovale njihove kleptomanske navike. Hana, koja je često krala sitnice iz tržnog centra i njena mama Ešli koja je nelegalno “pozajmila” novac iz sefa klijentkinje, konstantno su morale da se čuvaju potencijalnih ucenjivača.

Ne pada iver daleko od klade

Koliko god svi mi voleli Ezru (Ezra) i Ariju, njihova veza ostaje vrlo diskutabilna tema. Razlika u godinama nije toliki problem koliki je činjenica da je on na početku njihove veze bio njen profesor. Ako uzmemo u obzir i vezu između Bajrona (Byron) i njegove studentkinje, zaključićemo da je ta situacija dosta uticala na Arijino pogrešno shvatanje odnosa profesor-učenik. Zaključak: pre nego što donesete neku veliku odluku, setite se da ste možda nečiji uzor, pa razmislite još jednom da li pravite pravi izbor.

Arija i Ezra 2 Sedam životnih lekcija kojima nas je naučila serija “Pretty Little Liars”

Vodite računa kada donosite odluke, jer će se možda neko ugledati na vas

Upoznajte nekog pre nego što sa tom osobom odete na izlet ili kraći put!

Emili je neoprezno otišla na kamp-vikend sa Nejtom (Nate). Ispostavilo se da je on Majin (Maya) progonitelj i ubica. Emili je trebalo da ga upozna bolje pre nego što se olako upustila u avanturu sa nepoznatim momkom.

Nemojte se družiti sa osobama poput Alison DiLorentis

Ako vas ponašanje vaše drugarice podseća na Alisonino, pazite se! Iako su se te petnaestogodišnje devojčice prilično zabavljale, ona ih je tretirala kao svoje podanice. To je verovatno najveća i najvažnija životna lekcija ove serije: ako neko svojim ponašanjem čini da se osećate loše u vezi sa sebom, rešite se tog odnosa i udaljite se. Takve osobe nisu vredne vašeg prijateljstva.

Kad god neko kaže: “Nije kao što izgleda”, bar na trenutak pomislite da možda situacija jeste baš takva kakvom se čini

Koliko puta su devojke, uhvaćene u sumnjivoj situaciji, rekle: “Nije onako kako izgleda!” Na prvi pogled, Tobi (Toby) je odavao utisak lošeg momka. Onda je izgledalo da su ga svi pogrešno procenili i da je zapravo dobar, da bi u poslednjih nekoliko epizoda on pokazao svoje pravo lice i opravdao prvobitan loš utisak. Nemojte biti paranoični, jer život nije serija, ali ipak držite otvorenu mogućnost da je vaš prvi utisak možda opravdan.

Devojke na okupu 3 Sedam životnih lekcija kojima nas je naučila serija “Pretty Little Liars”

Nemojte se družiti sa zlobnim osobama i držite se pravih prijatelja

Izvori fotografija: lazygirls.com, stuffpoint.com, agendatv.com, bloggfiler, fanpop.com


Saška Stojadinović je studentkinja Fakulteta političkih nauka, ponosna Vodolija zavisna od knjiga, pisanja, preterano pričljiva i ćutljiva u isto vreme, rođena u pogrešno vreme. Večito dete.

Comments