Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Nekima ne smeta da kupuju lažne brendove i jedino za šta su zainteresovani je dobra pogodba. Međutim, postoje mnogi problemi koji su uključeni u kupovinu falsifikovane odeće. U najboljem slučaju ćete dobiti garderobu lošeg kvaliteta. U najgorem slučaju, pomažete fond kriminalne aktivnosti. Ali šta ako nesvesno kupite lažni komad odeće/nakita verujući da je original? Sastavili smo nekoliko saveta kako da izbegnete lažne komade.

Kupujte u renomiranim prodavnicama          

Najbolji način da se izbegne kupovina lažne mode je uvek kupovina u renomiranim prodavnicama. Možete biti sigurni da te radnje koriste samo službene dobavljače robe. Oni imaju reputaciju koju moraju da štite, pa će samim tim prodavati i original izdanja. Znamo da će vam biti primamljivo da tražite jeftiniji artikl u nekoj drugoj radnji, ali se samo setite da je tako nešto s razlogom jeftino.

Cenkanje?

Kada kupujete dizajnirane brendove, postavite sebi sledeće pitanje: da li je u pitanju dobra pogodba ili odvajate previše? Dizajnerska odeća je skupa iz nekoliko razloga, neki od njih su kvalitet i činjenica da je krojena tako da u njoj izgledate poželjno. Predstavnici brenda sigurno neće želeti da prodaju svoju odeću niže od već određene cene, tako da, ako naiđete na nelogično nisku cenu za artikl za koji znate da košta više, vrlo je moguće da se radi o lažnjaku.

Potvrdite sa izvornim brendom

Ako ste već kupili stavku iz nekog drugog izvora nego što je zvanični snabdevač, a sumnjate da artikl nije autentičan, proverite sa brendom. Oni bi trebalo da budu u mogućnosti da vam kažu da li je taj artikl originalan ili ne, naročito ako možete da ih odvedete do prodavnice gde ste to kupili ili da im donesete robu na uvid. Neki brendovi takođe daju savete na svojim sajtovima o tome kako da primetite imitaciju njihovog brenda.

Istražite!   

Pre nego što uložite u skupu modu, dobro istražite da li dajete novac za pravu stvar. Postoji mnogo sajtova koji će vam pomoći da uvidite da li se radi o lažnom artiklu ili ne. Ključ je da prepoznate znake pravog proizvoda kako biste mogli da primetite šta nedostaje ili šta je pogrešna, tj. lažna verzija. Neki lažnjaci su neverovatno dobri, tako da morate da budete veoma informisani i morate znati šta tačno tražite!

67 new buchanan street shopping Sedam znakova koji će vam pomoći da ne kupite lažne brendove

Dobro istražite da li dajete novac za pravu stvar

Obratite pažnju na detalje!

Kao što smo već pomenuli, kada je neizvesno da li je stavka original ili ne, potrebno je da pažljivo pogledate detalje. Na primer, etikete će biti pogrešno ispisane, čak i ako sam artikl izgleda jako slično originalu. Takođe, kopčanje ili šnir neće biti ni blizu kvalitetni kao što očekujete.

Izvori

Budite veoma oprezni prilikom kupovine od privatnog prodavca, kao što je E-bay. Naravno, neki će prodavati pravi proizvod, ali mnogu su svesni da prodaju lažnjake. Drugi mogu da pogreše i da i sami poveruju da je proizvod original. Uvek imajte na umu da je kvalitet veoma važan, te stoga nije jeftin. Dakle, niske cene su vaš prvi znak da je nešto lažno (osim iz prodavnice samog brenda).

Izbegavajte ulične prodavce

Nešto što ne bi trebalo ni da pominjemo (jer se podrazumeva da je pogrešno) jeste kupovina od uličnih prodavaca. Mnogi to rade na odmoru, i to vam je garantovana metoda za dobijanje lažnog artikla. Naravno, nekima to ne smeta, ali ako ste u iskušenju, imajte na umu da ćete dobiti stavku slabog kvaliteta koja verovatno neće trajati duže od vašeg tena koji ste dobili na odmoru. To će biti čisto bacanje para, pa razmislite dva puta pre nego što obavite kupovinu.

Saveti koji smo vam dali usmereni su na ljude koji žele da izbegnu da u kupovini budu prevareni kupovinom falsifikovane odeće. Neki ljudi mogu biti savršeno zadovoljni lažnim brendovima. Kao što je već napomenuto, to baš i nije mudar izbor, ali neka kupac zna da znate šta radite. Mislite li da su cene fer s obzirom na činjenicu da je odeća lažna? Kakav je vaš stav o garderobi koja nije original – vredi li posedovati kopiju ili bi isključivo trebalo kupovati originale?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Editors choice