Vinarija Tikveš organizovala je sedmi Festival mladog vina u Kavadarcima 19. i 20. novembra. Ovo je autentičan koncept u regionu i svake godine obeležava se degustacijom mladog vina.

Prijatelji Tikveš vinarije iz celog regiona, poznate ličnosti, stručna javnost i poznavaoci vina uživali su u sunčanim Kavadarcima nazdravljajući dobroj berbi, kvalitetnom vinu i novim poduhvatima koji se pripremaju za nastupajući period. Komentari posetilaca na degustaciji bili su odlični i nagoveštavaju veliki uspeh, ali i mnogo nagrada na svetskim takmičenjima.

Festivalskoj atmosferi i degustaciji prisustvovali su mnogobrojni ambasadori, ljudi iz poslovnog sveta, poznate ličnosti, somelijeri i ljubitelji vina.

Kao i svake godine “Tikveš” je kreirao vina izuzetnog kvaliteta, a ova godina je podarila visok rod. U 2016. godini “Tikveš” je otkupio 17,5 miliona kilograma kvalitetnog grožđa, od čega je preko 3 miliona kilograma obrađeneno kroz liniju mikrovinifikacije, odnosno tehnologijom “zrno po zrno”, kojom se omogućava proizvodnja vrhunskih vina.

Atmosfera a Sedmi Festival mladog vina Tikveš vinarije u sunčanim Kavadarcima Mlado vino a Sedmi Festival mladog vina Tikveš vinarije u sunčanim Kavadarcima Mlado vino početak degustacije a Sedmi Festival mladog vina Tikveš vinarije u sunčanim Kavadarcima Nazdravljanje mladom vinu a Sedmi Festival mladog vina Tikveš vinarije u sunčanim Kavadarcima Početak degustacije mladog vina a Sedmi Festival mladog vina Tikveš vinarije u sunčanim Kavadarcima Svetozar Janeski predsednik upravnog odbora Vinarije TikvešMarko Stojaković glavni enolog i IgorIlievski generalni direktor a Sedmi Festival mladog vina Tikveš vinarije u sunčanim Kavadarcima
Comments