Upoznajte svoje telo

Poznavanje sopstvenog tela i razumevanje, kako Patriša kaže “šta stoji, a šta nikako ne ide” je proveren recept za odličan izgled! Što stoji dobro na lutki u izlogu (ili drugoj osobi) ne mora nužno dobro stajati i na vama, i znate šta… To je okej! Patriša, na primer, voli kaiševe i jedan od njenih modnih saveta bio bi da nikada ne zaboravimo njihovu važnost. Kul kaiš neće samo kompletirati vašu kombinaciju, već će i pomoći da transformišete već nošene krpice u nešto što izgleda potpuno novo, a takođe će pomoći da naglasite najženstveniji deo svog tela – svoj struk.

slika 45 Seks i grad: Modna inspiracija

Zapamtite, kad god vam ponestane ideja, uključite svoju omiljenu SATC epizodu i inspiracija će sama doći

Budite kreativne

Patriša Fild je definicija kreativnosti i njeni saveti za uspeh i dobar stil često uključuju kombinovanje odeće koja se čini nespojivom. “Obucite staru majicu sa po meri skrojenim sakoom”, navodi ona, naglašavajući da je potrebno dodati nakit i detalje radi definisanja stila. A svi smo se uverili, tokom trajanja serije, da je ova teorija eksperimentisanja više nego opravdana, zar nismo?

Ne rasipajte novac

Mnogi ljudi veruju da novac kupuje stil, ali Patriša takav stav negira, naglašavajući da “stil dolazi iz potpuno drugog mesta od našeg novčanika”. A, ukoliko poznajete barem jednu osobu kojoj isticanje logoa brendova ne donosi status osobe od stila, onda ćete se sigurno složiti da je ovaj modni savet vredan pamćenja. Možete lako upariti svoje skupe, dizajnirane komade sa onim koji nisu brendirani, a ipak ćete postići zavodljiv i raskošan izgled! I znate šta? Isti efekat možete postići, čak i kada ne posedujete niti jednu brendiranu krpicu!

Patriša takođe smatra da je “stil izraz onoga što vi jeste – individualan je”, što ukratko rečeno znači da, sa dobrim modnim savetima i dozom kreativnosti, svaka dama na planeti može izgledati fantastično poput ove četiri fiktivne Njujorčanke!

Šta vi mislite, dame? Do koje mere je “Seks i grad” inspirisao vaš lični stil?

Izvori fotografija: enovine.net, voanews.com, moviefanatic.com, tvfanatic.com


Maja Vuković je definicija rastresenosti. Prečesto ozbiljna, nedovoljno luckasta. Prihvata promene, ali ih prezire. Idealista. Ne stiže da dovrši započetu misao, jer je već naredna demantuje. Voli pravila, šablone, koncepte. Manire. Čokoladne torte. I svako novo jutro.

Comments