Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Seks i mladost, ruku pod ruku?

Seks i mladost, ruku pod ruku?

1/2

Dobra strana seksa

Na deset godina mature prošlog leta bivši kolega je izgledao deset godina mlađe od svih nas. I onda je neko konačno skupio hrabrost i pitao ga u čemu je fora. “Tri orgazma nedeljno”, rekao i nasmejao se. Kasnije smo ga pitali da li je ozbiljan, da bi nam on odgovorio kako određena studija pokazuje da ako se zubi čiste koncem svako veče dobijate još dve godine života, a ako imate više od tri orgazma nedeljno – dobijate još tri. Tako da je ovo definitivno potislo onu priču koju sam čuo – seks iscrpljuje, dovodi do depresije ili, čak, vodi i do šloga.

Ispostavlja se da su dobre strane seksa bitan faktor u sve tri kategorije smrtnosti kod muškaraca – oboljenja srca, rak i sve što je izazvano okruženjem (stres, nesreće, samoubistvo) – i mnogo naučnika se zalaže za ideju da što više seksa upražnjavaš to duže živiš.

Seks i mladost ruku pod ruku1 Seks i mladost, ruku pod ruku?

Zapravo, i parafraziram ono što sam pročitao – za muškarce, što više, to bolje. Tipičan muškarac koji ima 350 orgazama godišnje naspram prosečnog koji ima četvrtinu toga živi oko četiri godine duže. I osim te četiri dodatne godine, muškarac će se osećati osam godina mlađe u odnosu na ostatak. A da li postoji optimalan broj orgazama za prosečnog muškarca? Kako je studija sugerisala, oko 700 orgazama godišnje može da produži život još osam godina. Ovo je jedan veoma ambiciozan recept za dug život, pogotovo što prosečan odrastao muškarac ima seks između 80 i 100 puta godišnje.

Iako je ovo nešto o čemu tek počinje da se priča, dobre strane seksa (pored užitka, naravno) i orgazama su nešto o čemu se priča već godinama unazad, i ima nekih prilično jakih dokaza koji podržavaju ove tvrdnje. Švedska studija iz osamdesetih je pokazala da su sedamdesetogodišnjaci koji su doživeli 75 godina oni koji su upražnjavali seks i dalje, a studija koja je pratila 252 ljudi preko 25 godina je zaključila da je učestalost odnosa bitan faktor dugovečnosti.

Editors choice