Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Seks je svetinja, ne budite grešni

Seks je svetinja, ne budite grešni

1/2

Najuzbudljivija, najekstatičnija i nadasve jedina životvorna aktivnost, svojstvena ljudskom telu i dostupna ljudskom duhu, seks je ujedno najzloupotrebljavanije, najmanipulativnije i najpogrešnije shvaćeno ljudsko svojstvo.

Crkva je dobro razumela moć seksa kad ga je stavila u kontekst greha, pokušavajući da nametne obuzdavanje, kontrolu i ograničavanje telesnog zadovoljstva, namećući odricanje i anatemišući seks van okvira bračne zajednice – negirajući njegovo svojstvo prirodne sile i priznajući ga samo kao nesrećno kanalisanje materijalizacije duše u grešno telo, jednako kao što je to uređeno kod životinja, koje, iako imaju dušu, nemaju duha – nije im Bog udahnuo život, nego zemlja.

seks Seks je svetinja, ne budite grešni

Ma da. A ko je zemlji udahnuo život? Ili će neko pokušati da mi objasni da planeta nema duha? Da voda, kamenje, vetar i sunce nisu živi? Nemojte, neću vam verovati. Zato što nisam sklona da verujem, ne volim crkvu. Zato što uviđam ograničenost naučnih metoda i instrumenata, ne volim ni nauku. I jedno i drugo učenje samo delimično dopire do suštine, dok je većim delom promašuje, zapostavlja, negira ili – krije. Holistički pristup je ono pravo, ali izgleda da je i u 21. veku još uvek prerano tražiti od kolektivne svesti da obuhvati, objedini, vrednuje i praktikuje sva ljudska saznanja. Astrologija i matematika, ezoterija i filozofija, individualna spoznaja božasnkog i religija, intuicija i tehnologija, snovi i nivoi realnosti.

Postoji pojam koji je objedinjujući i opšteprihvaćen, iako je različito shvaćen i tumačen, a to je energija. Svaki oblik ljudskog saznanja poseže za ovim pojmom da nešto dočara i objasni.

Editors choice