Muškarci i žene mogu da budu prijatelji samo ako su oboje ružni – stav je šesnaestogodišnje korisnice internet foruma posvećenog svim zamislivim zavrzlamama među polovima. Taj naivni stav i ne naročito pažljiv izbor reči posledica su neiskustva i, štaviše, zvuče simpatično. Jer tinejdžerka jeste na tragu rešenja večite dileme o muško-ženskim prijateljstvima. Još samo kada bi imala dovoljno godina da shvati da seks nije uživanje rezervisano isključivo za lepe i neodoljive, kao i da lepota nije jedini uslov za rađanje strasti.

Kada, sa apekta našeg vremena, razmišljamo o tom neobičnom paru prijatelja koji čine jedna žena i jedan muškarac, pitamo se isto što su se mnogi, decenijama pre nas, pitali – ima li seksa među njima? Razlika je samo u reakcijama na odgovor, pod pretpostavkom da bude potvrdan. Na mesto nekadašnjeg čuđenja, osude ili prekornog vrtenja glavom, danas dolazi jedno kratko, lako i simpatijama nabijeno – cool!

09 52 44 Seks među prijateljima: Greška ili nešto drugo?

Bilo kako bilo, seks im stoji na putu

Istraživanja stručnjaka sa američkih univerziteta potvrdila su činjenicu da su muško-ženska prijateljstva sve brojnija. I ne samo to. Zabeležen je ozbiljan procenat muškaraca koji su odgovorili da je njihov najbolji prijatelj upravo ženskog pola. Krute regulative društvenog života, koje su činile da takvi parovi prijatelja uvek budu  posmatrani sa sumnjom i podozrenjem, odavno su iza nas. To naravno ne znači da tip koji je upravo ispratio najbolju drugaricu, ušao u bar i seo za sto, za kojim ga očekuje isključivo muško društvo, neće biti suočen sa pitanjem “I, kako je bilo?”.

Comments